Vsa okna, balkonska, PSK in vhodna vrata so narejena iz profilov Veka.

VEKA je največji proizvajalec okenskih PVC profilov na svetu. Proizvodnje se nahajajo na štirih kontinentih in sicer v Evropi, Aziji, Severna Amerika in Južna Amerika. Veka proizvaja izključno profile z zunanjimi stenami 3mm ali več, kar definira A kakovostni razred (A kakovostni razred je nad 2,8mm debeline zunanje stene, B kakovostni razred obsega zunanje stene od 2,2mm do 2,8mm, C kakovostni razred obsega debelino zunanje stene pod 2,2mm).
TIP-TOP

profil Veka

PVC okna, izdelana iz visokokakovostnih sistemskih profilov VEKA pripomorejo k varovanju okolja na
več načinov:

  • njihove odlične izolacijske lastnosti pomagajo zmanjšati energetske potrebe stavb in s tem količino proizvedenega škodljivega CO2
  • v največjem in najsodobnejšem obratu za recikliranje v Evropi se stara okna, vrata in senčila v celoti reciklirajo in nato vrnejo nazaj v proizvodni cikel brez izgube kakovosti
  • VEKA skrbi tudi za vračanje virov in energije v samih proizvodnih procesih
Z ustanovitvijo hčerinske družbe VEKA Umwelttechnik GmbH v Behringenu v nemški zvezni državi Turingija leta 1993 je VEKA prevzela tudi pionirsko vlogo na področju recikliranja. V prihodnost usmerjena odločitev za vlaganje v recikliranje oken se je izplačala in to ne samo za okolje. Povpraševanje po zmogljivosti recikliranja se je v zadnjih nekaj letih hitro povečalo.

Leta 2008 je bila v obratu postavljena druga linija za recikliranje, ki je povečala skupno letno zmogljivost za 20.000 ton na skupno 50.000 ton na leto. Hkrati so bile dejavnosti razširjene tudi na evropski ravni - z nakupom dodatnih obratov za recikliranje v Franciji in Veliki Britaniji.
VEKA AG je delničar družbe Rewindo GmbH, ki je bila ustanovljena junija 2002. Cilj tega podjetja je usklajevanje, dokumentiranje in nadzorovanje izvajanja prostovoljne zaveze evropske PVC industrije glede recikliranja starih PVC oken in proizvodnih odpadkov iz proizvodnje PVC oken, profilov in sorodnih izdelkov.
VEKA AG je aktivni član iniciative VinylPlus. VinylPlus predstavlja prostovoljno zavezo evropske PVC industrije k povečanju trajnostne proizvodnje in porabe PVC materialov do leta 2020.

Pobuda temelji na uspehu prejšnje prostovoljne zaveze Vinyl 2010 s ciljem vzpostavitve dolgoročnih smernic za celotno veriga pri proizvodnji izdelkov iz PVC-ja.

POIŠČITE

navdih

Prelistajte kataloge in preverite našo ponudbo

katalogi

NAŠI

Vsa naša okna so prejela certifikate specializiranega nemškega instituta za preizkušanje oken in vrat ift Rosenheim.

PREVERITE

certifikate

PE Ind. cona Trzin
Prevale 10
SI-1230 Trzin
E: info@tiptop-okna.si

KAKO VAM

lahko pomagamo

KJE

nas najdete

Samo pokličite ali pošljite sporočilo.
Naše izdelke bomo izbrali po vaših pričakovanjih.
Svetovali vam bomo, kaj je najpomembnejše pri izbiri oken.
Povedali vam bomo, na kaj je vredno biti pozoren pri nakupu oken.