Piškotki na našem spletnem mestu
Naše spletno mesto uporablja piškotke, da bi s tem izboljšali uporabniško izkušnjo. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki se ob obisku spletne strani shranijo na vašem računalniku ali drugi napravi in pomagajo pri boljši uporabniški izkušnji. Piškotki so shranjeni v datotečnem imeniku spletnega brskalnika. Ob naslednjem obisku spletnega mesta brskalnik prebere piškotek in posreduje informacije spletnemu mestu ali drugemu elementu, ki je nastavil piškotek.

Piškotki ne zbirajo informacij. So le v pomoč in v sodelovanju strežnika z brskalnikom omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki skrbijo za to, da vam ob ponovnem obisku spletne strani ni treba izpolnjevati vseh obrazcev. Pomagajo prikazati strani, ki jih potrebujete, prikažejo zadnje gledane oglase in podobno.

Ločimo dve vrsti piškotkov:
  • Začasni piškotki so ustvarjeni zgolj začasno, dokler je okno brskalnika odprto, in beležijo podatke med vašim brskanjem. Nato se ti piškotki izbrišejo.
  • Trajni piškotki se shranijo in ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi. Aktivirani so vsakokrat, ko ponovno obiščete spletno mesto, razen če jih vmes pobrišete.

Zakaj uporabljamo piškotke?
Piškotke uporabljamo zato, da vam lahko med obiskom naše spletne strani ponudimo kar najboljšo izkušnjo in da lahko spletno mesto še izboljšamo.

Uporabljamo naslednje piškotke:
  • piškotke, s katerimi štejemo število obiskovalcev strani,
  • piškotke, s katerimi raziskujemo premike obiskovalcev na strani,
  • piškotke, nujne za delovanje spletnih strani.

NA NAŠI SPLETNI STRANI UPORABLJAMO NASLEDNJE PIŠKOTKE
  1. Nujno potrebne piškotke
  2. Analitične piškotke, piškotke družbenih omrežij
  3. Oglaševalske piškotke

Več o uporabi piškotkov in kdaj oziroma v katerih primerih so lahko uporabljani, je mogoče najti v smernicah na spletni strani Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije.

Nadzor in upravljanje s piškotki
Za uporabo piškotkov se uporabnik odloča sam. Piškotki so v popolnem nadzoru uporabnika in jih lahko vedno omeji ali pobriše oziroma odstrani ter s tem odstrani svojo prepoznavnost na spletu. Prav tako je mogoče večino brskalnikov nastaviti tako, da piškotkov ne shranjujejo.

So pa nekateri piškotki nujni za pravilno delovanje spletne strani. Informacije o nastavitvah za piškotke v posameznih brskalnikih lahko najdete na naslednjih povezavah: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, Microsoft Edge.
TIP-TOP

piškotki

PE Ind. cona Trzin
Prevale 10
SI-1230 Trzin
E: info@tiptop-okna.si

KAKO VAM

lahko pomagamo

KJE

nas najdete

Samo pokličite ali pošljite sporočilo.
Naše izdelke bomo izbrali po vaših pričakovanjih.
Svetovali vam bomo, kaj je najpomembnejše pri izbiri oken.
Povedali vam bomo, na kaj je vredno biti pozoren pri nakupu oken.