Aktualno

Dodatki za okna – ustvarite okno zase!

Gradnja ali prenova hiše je težak projekt. Upoštevati moramo, da bomo morali sprejeti veliko odločitev. Verjetno se bomo srečali s številnimi težavami. Lahko pa se nanje v veliki meri pripravimo s pridobivanjem informacij ali z uporabo znanja strokovnjakov na svojih področjih. Ni vam treba vedeti vsega naenkrat!

Če se prvič soočate z izbiro oblačil in vas zanima, kako jih narediti lepe in točno takšne, kot si jih želite, ste na pravem mestu. Predstavili bomo nekaj zanimivih dodatkov in dodatkov, ki vplivajo na videz okenskega pohištva.

Izberite barvo!

Večina od nas verjetno ve, da lahko barvo svojega okna izbiramo med številnimi razpoložljivimi odtenki. Naša ponudba obsega lesne, mat in celo kovinske furnirje. Izberete lahko tudi profile brez lesne strukture in izberete odtenek iz RAL palete.

Sčasoma se trendi in naše želje spreminjajo. Ne tako dolgo nazaj so na Poljskem proizvajali predvsem bela okna. Zakaj? Bili so razmeroma poceni, enostavni za izdelavo (niso zahtevali furniranja), predvsem pa so ustrezali večini hiš in stanovanj. Zaradi razvoja tehnologije so jih sčasoma zamenjali modeli, furnirani v toplih odtenkih lesa, kot sta zlati hrast ali Winchester, ki so še danes izjemno priljubljeni. Trenutno so najbolj priljubljena okna v umirjenih barvah, kot so črna, antracit ali siva. Med lesenimi PVC okni so vse bolj priljubljene hladne barve, na primer Sheffield hrast.

Zgodi se tudi, da se temni okenski okvirji popolnoma ujemajo s fasado naše hiše, ne pa nujno z notranjostjo. Če vam je bolj všeč bolj nevtralna barva v notranjosti, lahko izberete kombinacijo dvobarvnih oken, ki jih naši kupci najpogosteje izbirajo, kot so bela in temno siva, antracit kremen, Anthrazitgrau Seidenglatt na zunanji strani. Ta izbira vam omogoča, da poudarite edinstven, drzen značaj fasade, hkrati pa vam daje svobodo pri notranjem oblikovanju, saj se bela ujema s skoraj vsako barvo in slogom notranje opreme.

Tesnila v 3 barvah

Ko sem izbral barvo profilov, lahko preidemo na druge podrobnosti, ki lahko edinstveno spremenijo estetiko naših oken. Eden od njih so tjulnji. Izdelane so iz mehkega plastificiranega polivinilklorida, t.j. PVC-P. Izdelani z ekstrudiranjem dobijo obliko, ki se popolnoma prilega površini. Za ta tesnila je značilna tudi visoka odpornost na staranje, raztezanje, stiskanje ter vplive atmosferskih dejavnikov in čistil. Običajno proizvajalci oken ponujajo tesnila v eni barvi za vsako barvo oken. TIP TOP ponuja tri barve - sivo, črno in karamelno (rjavo), ki so izbrane med proizvodnjo, da se kar najbolje prilegajo videzu okna. O možnosti izbire tesnil v določenem modelu in barvi se pozanimajte v prodajnem salonu TIP TOP.

Skriti tečaji

Skriti tečaji, imenovani tudi nevidni tečaji, so rešitev, ki znatno poveča estetsko vrednost okna. Okovje in pokrovi so v celoti skriti pod falcem krila, tako da se na oknu ne vidijo. Skriti med okvirjem in krilom ne odvračajo pozornosti od linije profila, kar je še posebej pomembno, ko želimo sodoben, minimalističen dizajn. Sodobno okensko okovje ima poleg estetskih prednosti še vrsto praktičnih prednosti. Izboljšajo tesnost okna, olajšajo njegovo vzdrževanje in omogočajo lažjo montažo notranjih žaluzij ali rolojev. Poleg tega ne zmečkajo tesnil, zato dlje opravljajo svojo funkcijo. Nevidne tečaje lahko izberete za katerikoli okenski sistem.

Popolnoma tanki vogali

Pomemben element v ponudbi rešitev OKNOPLAST, ki vpliva na estetiko oken, je tehnologija tankih zvarov InviLine. Kaj je varjenje pri okenskem pohištvu? Pri izdelavi PVC oken se ustrezno rezani profili v vogalih zvarijo. To mesto se od ostalih pogosto razlikuje po grdem, širokem traku na spojni liniji. Pri OKNOPLAST-u je drugače. V naših oknih sta poleg klasičnega kolesarskega zvara tudi tanko navojni zvar in praktično neviden zvar izdelan po tehnologiji Invilie. Zahvaljujoč uvedbi slednjega lahko v oknih izvedemo ravno, skoraj nevidno profilno povezavo, ki je tudi zelo odporna na obremenitve. Tanki zvari InviLine so na voljo v skoraj vseh naših modelih oken.

Dizajnerski ročaji za vrata

Verjamemo, da je edinstvenost naših izdelkov v podrobnostih. Po tej ideji ustvarjamo dodatke, ki se odzivajo na trenutne trende in želje naših strank. To je zgodovina ustvarjanja naših vratnih kljuk, vključno z: moderen in minimalističen ročaj dESIGN+. Ta ročaj so za nas ustvarili oblikovalci iz priznanega studia KISKA. Združuje najkakovostnejše materiale z elegantno obliko. Ročaji dESIGN+ so na voljo v široki paleti barv, tako da jih je mogoče enostavno uskladiti s katero koli vrsto oken. Ne pozabite, da je vsako okno, izdelano v tovarnah , izdelano po naročilu. Izbirate lahko med številnimi rešitvami in ustvarite izdelek, ki združuje parametre, ki so idealni za vaše potrebe in pričakovanja, a tudi po vaši meri po videzu in dodatkih. Povprašajte o vseh možnostih v našem razstavnem prostoru ali si oglejte naslednji članek v tem priročniku.