Aktualno

Aluminijasta ali PVC vrata? Katera izbrati?

Lesena ali plastična okna? Morda se zdi, da je to vprašanje, ki nam ga najpogosteje postavljajo. Kljub temu obstajajo tudi pogosta vprašanja glede materiala, iz katerega bi morale biti izdelane zunanja vrata. Aluminij ali PVC? Poskusili vam bomo približati značilnosti obeh materialov, kar vam bo zagotovo pomagalo pri odločitvi.

PVC vrata

PVC uživa veliko zanimanje v okenski in vratni industriji. Visoka toplotna izolacija, skoraj brez potrebe po vzdrževanju, enostavno čiščenje ter bogata izbira barv in vzorcev, ki omogočajo prilagoditev vrat kateremu koli arhitekturnemu slogu. To se sliši dobro, kajne? Cena se zdi tudi zadovoljiva - PVC vrata so običajno cenejša od aluminijastih vrat. Oknoplastova PVC vrata so natančno izdelana - skrbimo za vse podrobnosti (npr. zaklepanje vrat hkrati na treh mestih). PVC vrata so primerna za stanovanjsko gradnjo. Aluminijasta vrata so prav tako primerna za stanovanjsko gradnjo, vendar se izkažejo za bolj odporna, zato jih je vredno izbrati za industrijske objekte in druge, kjer se intenzivno uporabljajo.

Aluminijasta vrata

Visoka zanesljivost, najvišja funkcionalnost, široke možnosti oblikovanja in estetika, ki spominja na najvišje kakovostne oblikovalske projekte. Na trgu vse širši izbor aluminijastih vrat izstopajo vrata Elite partnerja Oknoplast - Aluhaus. Zagotavljajo najvišjo stopnjo varnosti, med drugim zaradi sodobnih zaklepov in samodejnega zapiranja. Vrata Elite se enostavno ujemajo s slogom in barvami Oknoplastovih oken. Izbrana aluminijasta vrata od Aluhaus pa vam nudijo izjemno realistično imitacijo lesa, ki jo omogoča Decoral tehnologija.
Tenvis Aluhaus aluminijasta vhodna vrata
Preverite več informacij, če še vedno dvomite pri izbiri vrat za vaš dom ali industrijsko stavbo. Na vsa vprašanja na področju ne le oken, ampak tudi vrat, vam bodo odgovorili naši svetovalci v konkretnem salonu.