Aktualno

Predstavljamo okno Pixel

Iščete okna, ki jih odlikuje sodoben videz, visok estetski videz in kakovost izdelave ter visoki toplotnoizolativni parametri? Spoznajte model Pixel. Ponuja višjo raven oblikovanja, učinkovito zaščito pred toplotnimi izgubami in zagotavlja do 22 % več sončne svetlobe v notranjih prostorih.

Minimalističen dizajn

Okna Pixel so tehnično podobna rešitev sistemu Prolux. Kar jih dela drugačne, je slog. Pixel bo všeč ljudem, ki cenijo minimalističen dizajn. Sodoben videz smo dosegli z uporabo posebej oblikovanih okenskih profilov in letev brez zaokroževanja, s pravokotnimi, ostrimi robovi. Lamele smo dodatno postavili pod kotom 90 stopinj glede na steklo, kar daje oknu surov, modernističen videz. Z zamenjavo klasičnih ovalnih oblik v vitkem, 6-komornem okvirju in profilih krila z ravnimi linijami smo ustvarili elegantno okno z industrijskim značajem. Popolnoma kvadratna linija tega modela se odlično prilega novozgrajenim stavbam s preprosto obliko in modernim dizajnom, na primer priljubljenim modernim skednjem ali kubističnim vilam z ravno streho. Model Pixel se lahko uspešno uporablja tudi kot nadomestna okna v objektih sekundarnega trga, ki zahtevajo osvežitev in modernizacijo videza fasade.

Svetlejša notranjost

Dandanes vse več pozornosti namenjamo pravilni osvetlitvi notranjih prostorov z naravno svetlobo. Svetlejše prostore lahko med drugim dosežemo z uporabo oken z večjo stekleno površino od standardne. Kako doseči ta učinek? Pri oknih Pixel smo uporabili premični stebriček s simetrično postavljenim ročajem, ki je kar 33 % ožji od ostalih modelov. Zmanjšali smo tudi višino okenskega krila za 10 mm (gradbeno 108 mm). Posledično ima ta model veliko večjo površino zasteklitve. Zahvaljujoč temu omogoča do 22 % več naravne svetlobe v prostor.

Toplo in ekonomično

Okna Pixel ne ščitijo le pred toplotnimi izgubami, temveč tudi energijo, porabljeno za ogrevanje prostora. Zahvaljujoč nestandardni, nižji višini vratnega krila in uporabi ozkega premičnega stebra je prostor bolje osvetljen in ogrevan od zunaj, kar pomeni nižje stroške ogrevanja. Ta model uporablja tudi dodatno tesnilo, ki preprečuje uhajanje toplega zraka in vdor hladnega zraka v notranjost. Večja vgradna globina krila (74 mm) omogoča uporabo širših in s tem toplejših zasteklitev. Koeficient toplotne prehodnosti stekla, to je Ug, pri oknih Pixel znaša 0,83 W/(m2K), pri uporabi toplega okvirja Warmatec, ki poveča toplotnoizolativne lastnosti okna, pa celo 0,5 W/(m2K).

Varnost je ključna

Protivlomno varnost pri oknih Pixel zagotavlja protivlomno okovje v razredu RC1 ali RC2. Dodatno zaščito zagotavlja patentirana, večkrat upognjena ojačitev iz pocinkanega jeklenega lista debeline do 1,75 mm, na katero so pritrjene protivlomne zapore SafetyPlus. Zaradi svoje debeline, oblike in geometrije ojačitev "otrdi" okno, kar omogoča uporabo velike zasteklitve v modelu Pixel. Prav tako preprečuje, da bi okensko krilo pri poskusu vloma upognili z lomilko ali drugim orodjem. Okna Pixel v sistemu SMART lahko upravljate na daljavo, to je z mobilno aplikacijo. Izbirate lahko med petimi nadzornimi paketi, ki jih lahko kombinirate na primer z alarmom. Zahvaljujoč sistemun SMART lahko ne glede na to, kje ste, odpirate in zapirate okna ter aktivirate in deaktivirate alarm.

Estetski zaključek

Okna Pixel že na prvi pogled pozitivno presenetijo s svojimi modernimi linijami in minimalističnimi profili z ostrimi robovi. Enako dober vtis naredijo, ko jih pogledamo pobližje. V TIP TOP-u se osredotočamo na estetiko in visoko kakovost izdelave. Za nas so pomembni tudi detajli, saj prispevajo k celotni oceni izdelka. Kakšne estetske rešitve smo uporabili pri teh oknih? Okna so na voljo v široki paleti lesnih barv in iz RAL palete. Model Pixel ponuja tehnologijo furniranja Colorfull, ki nudi enotno barvo in strukturo profilov po celotnem oknu tudi po odpiranju krila. Na videz oken vplivajo tudi tesnila v vogalih zasteklitvene letve, zaključene pod kotom 45 stopinj, ravne zasteklitvene letve, prilagojene obliki profila, nevidni tečaji Winkhaus Prolight Select in možnost izbire supertankega. zvariti. Estetsko vrednost oken Pixel povečujejo tudi tanjše in ožje od standardnega krila, profili z ostrimi robovi in ​​ozka pomična stebrička s simetrično postavljenim ročajem PIXEL – posebej oblikovanim za ta model.