Aktualno

Umivalnik pod oknom – je dobra ideja?

Ali sanjate o umivalniku pod oknom v kuhinji? + Umivalnik, ki se nahaja nasproti okna, je rešitev, ki jo vse pogosteje izberejo ne le oblikovalci. Všeč je tudi investitorjem ki opremljajo svoja stanovanja in hiše.

Še pred nekaj desetletji je bilo to nepredstavljivo. Trenutno je ena najbolj standardnih kuhinjskih rešitev. O čem govorimo? O umivalniku pod oknom. Ta rešitev iz leta v leto vse bolj nadomešča standardno ureditev, to je postavitev umivalnika ob steno. Kakšne so prednosti umivalnika pod oknom? Ali ima umivalnik pod oknom kakšne slabosti? Kako postaviti umivalnik pod okno? Odgovarjamo na najpogostejša vprašanja o kuhinjskem koritu pod oknom.

Zakaj je umivalnik pod oknom dobra ideja?

Postavitev umivalnika pod okno ima toliko zagovornikov kot nasprotnikov. Običajno se pred odločitvijo za takšno razporeditev kuhinjskih aparatov pojavi vprašanje - ali je pomivalno korito pod oknom res dobra izbira. Med odgovori je veliko argumentov, ki potrjujejo, da je to dobra ideja. Kaj? Preverite spodaj.

Umivalnik pod oknom in dizajn kuhinje

Si želite elegantno kuhinjo naravnost iz katalogov ali revij za notranjo opremo? Pomivalno korito pod oknom je eden izmed elementov, ki je že leta značilnost razkošne kuhinjske ureditve. To je priljubljena rešitev ne le v slogu Hamptons, ampak tudi v rustikalnem ali klasičnem slogu. Uspešno jih lahko uporabite tudi v sodobnih stilih, npr. Pomivalno korito pod oknom v kuhinji dobi novo dimenzijo in videz. Ni stlačen v ozek prostor med pultom in zgornjimi policami. Postane "junak" kuhinje in njen glavni vpadljiv element. Pri takšnih notranjih ureditvah se običajno izberejo umivalniki zanimivega videza – trenutno modni viseči umivalniki.

Prijeten čas ob umivalniku pod oknom

Prednost umivalnika pod oknom v kuhinji je možnost občudovanja razgledov. Ni veliko ljudi, ki marajo pomivati ​​posodo, kajne? Če lahko namesto v steno gledate skozi okno, je ta dejavnost bolj prijetna. Umivalnik pod oknom vam omogoča, da nekaj časa preživite ob enem svojih najmanj priljubljenih gospodinjskih opravil. Če zasteklitve ne prekrijete z zaveso, temveč namestite notranjo ali zunanjo zaveso, lahko pri kuhinjskem pomivalniku zlahka vidite, kaj se dogaja pred vašo hišo ali blokom. To je v veliko pomoč, še posebej za ljudi z majhnimi otroki ali tiste, ki jih čez dan obišče veliko ljudi.

Boljša osvetlitev umivalnika pod oknom podnevi

Namestitev pomivalnega korita pod oknom v kuhinji ima vsaj še eno pomembno prednost. Umivalnik ob oknu olajša pomivanje posode. Zakaj? Vse zahvaljujoč boljši sončni svetlobi, ki osvetljuje umivalnik ali komore umivalnika blizu okna. Čez dan so koristi te rešitve neprecenljive. Prav tako pomeni dejanske prihranke energije na leto. Umetno svetlobo pri umivalniku pod oknom prižgemo šele po mraku in ne ves dan kot pri umivalniku med omaricama.

Zakaj je umivalnik pod oknom slaba izbira?

Sprejeta odločitev? Bo v vaši na novo prenovljeni kuhinji ob oknu stal pomivalnik? Toda ali ni to slaba izbira? Odgovor na to vprašanje boste lažje našli, če preverite naš seznam napak pomivalnega korita pod kuhinjskim oknom. Preverite, zakaj pomivalno korito pod oknom v kuhinji ni rešitev za vsakogar. S katerimi težavami se morate soočiti pri izbiri umivalnika pod oknom v kuhinji?

Umivalnik pod oknom in umazana okna

Glavna pomanjkljivost pomivalnega korita pod oknom v kuhinji je, da se stekla in okenski okvirji hitreje umažejo. Voda iz umivalnika pod oknom brizga na okna in po sušenju na njih pusti grde lise. Če niste pedantna oseba, vas ta težava pri uporabi umivalnika pod oknom ne bo motila. Samo redno čistite steklo in uživajte v čudovitem razgledu, ki ga ponuja umivalnik pod oknom.

Slabša osvetlitev umivalnika pod oknom ob večerih

Težave pri odpiranju okna pod umivalnikom

Navidezna pomanjkljivost umivalnika pod oknom je težava pri odpiranju okenskih kril, npr. Vendar so se proizvajalci kuhinjske opreme, vključno z armaturo, spopadli s to težavo. Ponujajo zložljive okenske armature za umivalnike pod okni. Največkrat okrasijo umivalnik in omogočajo udobno uporabo. Ko želite odpreti okno, ga preprosto zložite.