Aktualno

Predstavljamo okno Winergetic

So topla, tiha in energijsko varčna okna, hkrati pa vpadljiva s svojim videzom, le sanje? Pri modelu Winergetic ni tako. Odlikujejo jih nadpovprečni parametri toplotne in zvočne izolacije, hkrati pa zagotavljajo nižje račune za ogrevanje. Kaj je vredno vedeti o tem okenskem sistemu?

Toplina nadstandardna

Za sistem Winergetic so značilni visoki toplotnoizolacijski parametri. Ta okna so topla in tesna med drugim tudi zaradi uporabe 7-komornega lastniškega okenskega profila razreda A. Njegova vgradna globina je kar 82 mm, kar omogoča uporabo debelejšega in s tem toplejšega stekla. paketih kot pri drugih modelih, ki so na voljo na trgu. Ta sistem standardno vključuje 3 mm debela stekla in XXX toplotno varjena tesnila, ki naredijo okna bolj tesna in tišja. Winergetic ima v primerjavi z ostalimi modeli oken dodatno tesnilo v falcu stekla, ki omejuje nastanek toplotnega mostu na steklu. Tudi uporaba okvirja Warmatec iz plastike in nerjavečega jekla pozitivno vpliva na toplotne lastnosti tega modela. Na voljo je v več barvnih različicah, tako da se lahko uskladi z barvo profila.

Cenejše ogrevanje

Okna Winergetic odlikujejo odlične toplotne lastnosti. Koeficient toplotne prehodnosti za steklo je pri okvirju Warmatec le Ug = 0,5 W/(m2K), za celotno okno pa samo Uw = 0,76 W/(m2K). Takšni parametri pomenijo, da ne le izpolnjujejo veljavne standarde, zaostrene od januarja 2021, ampak jih tudi bistveno presegajo. Kaj to pomeni za vas v vsakodnevni uporabi? Najprej nižji računi za ogrevanje, saj ima mraz od zunaj slabši dostop v notranjost kot pri oknih s slabšimi parametri, toplota iz prostora pa zaradi velike tesnosti ne »uide«. Manj toplotne energije je potrebno tudi za ogrevanje notranjosti. Okna Winergetic se zaradi svojih odličnih toplotnih lastnosti lahko uporabljajo v sodobnih energetsko varčnih objektih, pa tudi v objektih sekundarnega trga kot nadomestna okna.

Vrhunska zvočna izolacija

Si želite okna, zaradi katerih bodo prostori prijetni in udobni? Ali gradite hišo na hrupnem območju, na primer v bližini prometnih cest, letališča, nakupovalnega centra ali v središču mesta? Če je odgovor na vsaj eno od teh vprašanj pritrdilen, bodo okna Winergetic dobra izbira. Standardno jih odlikuje visoka zvočna izolativnost stekla. Ta okna so "tiha" ne samo zaradi uporabe debele zasteklitve, ampak tudi številnih tesnil, ki povečujejo tesnost. Običajno imajo okna, ki so na voljo na trgu, dušenje hrupa približno 30-32 decibelov. Okna Winergetic zmanjšajo zvoke, ki prihajajo od zunaj, za kar 36 decibelov, kar jim omogoča, da jih uvrstimo med zvočno izolirane modele.

Eleganten in estetski

Niso izolacijski parametri vse, na kar ste pozorni pri izbiri oken? Ali želite, da so tople in lepe hkrati? Winergetic Premium je okenski sistem zanimivega dizajna. Nastala je na osnovi okvirnih in krilnih profilov klasične izvirne oblike, na zunaj subtilno zaobljenih. Estetske vrednosti tega modela poudarja tudi uporaba t.i skriti tečaji, ki olajšajo tudi montažo zunanjih rolet, senčil ali polken, sredinsko tesnilo v okenski profil in skoraj nevidna povezava vogalov podbojev in kril. Videz oken poudarja podolgovata dizajnerska kljuka dESIGN+, oblikovana po naročilu proizvajalca. Edinstven sistem okovja ovalne oblike pri oknih Winergetic je standardno opremljen z inteligentnimi zapirali, nagibno zaporo, zaporo za nepravilen položaj ročaja, mikroprezračevalnim mehanizmom in protivlomno zapiralo SafetyPlus.

Varnost

Okenski sistem Winergetic, tako kot druga okna v naši ponudbi, odlikuje visoka stopnja protivlomne zaščite. Standardno uporablja patentirano, več upognjeno profilno ojačitev iz pocinkanega jekla. Osnovni paket vključuje tudi protivlomne zapore SafetyPlus, opcijsko za nižje modele oken, pritrjene na jekleno ojačitev do debeline 1,75 mm. Na željo lahko okno opremimo z protivlomnim okovjem razreda WK1 (RC1) in WK2 (RC2) ter kljuko s ključem.