Aktualno

Predstavljamo okno Pava

Ali je bilo o PVC oknih že vse povedano? Zagotovo ne! Predstavljamo naš nov izdelek – model PAVA. To je primer spoja inovativnih tehnoloških rešitev, sodobnega dizajna in energetske učinkovitosti na ravni brez primere. Preverite, kako topla, trpežna in presenetljivo estetska so lahko okna, ki jih s strastjo ustvarjajo strokovnjaki. Tukaj je PAVA!

Energičen in moderen dizajn

V Tip-Top-u se osredotočamo na rešitve z značajem. Tako je tudi s sistemom PAVA - premišljenim do najmanjše podrobnosti. Ta okna niso le izjemno topla. Presenetljiv je tudi njihov dizajn - rezultat združevanja strasti do dobrega oblikovanja in sodobnih tehnologij. Njihovo pozornost pritegne geometrijska izvirna linija profila. Ima duh modernizma, ki je trenutno tako moderen, in se odlično prilega minimalistični, sodobni arhitekturi. V nasprotju z videzom ni rešitev samo za novogradnje. PAVA bo s svojo energično zasnovo dodala lahkotnost in modernost starejšim nepremičninam.

Estetika, ki navdušuje

So vam všeč rešitve po meri? V sistemu PAVA vplivate na končni izgled okna. Njihovo barvo lahko izbirate med 30 furnirji - vključno s klasičnimi, lesenimi, mat in kovinskimi. Profili okenskih kril so dopolnjeni z letvijo. Vi se odločite, katerega bomo uporabili - CONCEPT ali PIXEL. Prvi - bolj klasičen - je nagnjen, drugi - minimalističen - pa se na steklo oprime pod kotom 90 stopinj. Če imate radi estetske rešitve, izberite opcijsko vgrajene nevidne tečaje Winkhaus Prolight Select. Na vas je tudi, katero barvo tesnil boste izbrali med tremi ponujenimi in s katero vratno kljuko zaključite delo - naš originalni dESIGN+ ali PIXEL.

Lepota in svetlost velikega formata

PAVA je primer, da je lahko linija geometrijskega in energičnega profila več kot le dizajnerska. Naša novost vsebuje evolucijske tehnološke rešitve. Zahvaljujoč uporabi tehnologije suhega lepljenja kril (STV) okenski profili pridobijo veliko večjo statiko in togost kot standardna okna. Kaj to pomeni za vas? Okna iz sistema PAVA lahko uspešno izdelujemo tudi v večjih dimenzijah velikih formatov. Stavbno pohištvo s tehnologijo STV in originalno razporeditvijo komor v profilu je bolj stabilno in vzdržljivo. Ni vse! Z znižanjem zasteklitvenega falca krilnega profila pride v notranjost do 10 % več naravne svetlobe. Super, kajne?

Energetska učinkovitost in tesnost

21. stoletje potrebuje nove rešitve tudi na področju okenskega pohištva. To je sistem PAVA - inovativen in v celoti izkorišča najnovejše tehnološke dosežke. Našli boste 7-komorni okvirni profil in 6-komorni krilni profil razreda A z vgradno globino 82 mm (okvir) in 86 mm (krilo). Uporabili smo sredinsko tesnilo v okvirju okna ter letev okenske police s tesnilom, ki omogoča bistveno višje parametre toplotne in zvočne izolacije kot pri standardnih oknih. Dokazi? Koeficient toplotne prehodnosti Uw pri oknih PAVA znaša 0,76 W/(m²K)1, koeficient specifične zvočne izolativnosti Rw pa 36 (-2,-6) dB². PAVA je sinonim za miren in topel dom. Si želite več zaščite pred mrazom in hrupom? Izbirate lahko med steklenimi paketi v različnih debelinah od 35 do 59 mm.

Vzdržljivost nad standardom

Ali menite, da se okna ne smejo le estetsko ujemati s stilom stavbe in notranjostjo, biti topla in tiha, ampak tudi vzdržljiva? To odlično razumemo, zato je PAVA primer oken nove generacije z nadpovprečno in zanesljivo vzdržljivostjo. Pri izdelavi oken smo uporabili tehnologijo suhega lepljenja kril (STV), ki povečuje togost stavbnega pohištva. Zanimiva je tudi lastna rešitev OKNOPLAST-a, to je zunanje tesnjenje stekla. Zagotavlja zaščitni oklep za trak STV, ki ga ščiti pred poškodbami in umazanijo.

Udobje uporabe

Si želite udobja v vsakdanjem življenju? Izberite sistem PAVA. Zahvaljujoč tehnologiji suhega lepljenja kril in uporabljenemu okovju lahko okna upravljamo brez napora in skrbi. Odpirajo in zapirajo se izjemno gladko in enostavno. So neprimerno bolj prijazna do uporabnika kot okenski modeli z kovanim steklom, ki so standardno na voljo na poljskem trgu. Druga prednost sistema PAVA je, da ne potrebujejo tako pogostih prilagoditev kot tisti brez STV tehnologije. To pa še ni konec rešitev za vaše udobje. Sistem PAVA vključuje gradacijo nagiba FOUR Seasons in mikroprezračevanje.

Varnost kot standard

Vam je pomembna varnost in mir vaših družinskih članov? Izberite okna, ki bodo prava ovira za vlomilce. PAVA je primer, da je zahvaljujoč uporabljenim rešitvam mogoče standardno doseči zadovoljivo stopnjo protivlomne zaščite. Kako nam je uspelo? V oknih boste našli dve protivlomni zaponki, ki sta privijačeni na jeklo, obdano z okvirjem, ter nagibno ključavnico. Opcijsko lahko povečate obseg zaščite z izbiro protivlomnega okovja RC1 in RC2 Winkhaus ProLight.