Aktualno

Kako izbrati rolete

Gradite ali obnavljate hišo in želite vgraditi zunanje žaluzije? Ponudba je tako široka, da ne veste kateri model izbrati? Oglejte si naš vodnik. Predlagamo, na katere vidike je vredno biti pozoren pri izbiri zunanjih žaluzij. Pri nas boste spoznali razliko med nadometnimi in podometnimi zunanjimi roloji, maksimalne dimenzije zunanjih rolojev in upravljanje zunanjih rolojev.

Zunanje rolete – na kaj moramo biti pozorni?

Načrtujete nakup zunanjih rolet za vašo hišo, stanovanje, javni objekt ali podjetje? Na trgu boste našli različne vrste tovrstnih zunanjih žaluzij. Ne razlikujejo se le po videzu, temveč tudi po načinu vgradnje, konstrukciji, parametrih toplotne izolacije, stopnji protivlomne varnosti in načinih nadzora. Preden se odločite, preverite, na kaj morate biti pozorni, da boste izbrali model zunanjih rolojev, ki bo najbolj ustrezal vašim potrebam.

Katere vrste zunanjih rolet obstajajo?

Zunanje rolete se uporabljajo za pokrivanje ne le oken, ampak tudi terasne in balkonske vrat. Glede na strukturo in način vgradnje jih lahko razdelimo v kategorije nadometnih zunanjih rolet ter tipskih in nadometnih zunanjih podometnih rolet. Nadometne zunanje rolete se najpogosteje uporabljajo pri adaptiranih sekundarnih objektih, ki že imajo toplotno izolacijo, na primer kot zunanje rolete za balkon v bloku. To je tudi bolj ekonomična izbira, saj je montaža nadometnih rolojev lažja in manj zamudna. Pri njih se kaseta, v katero se zvije zunanje roletno ohišje, in vodila namestijo na gotovi omet. Dandanes bolj priljubljena rešitev so zunanje podometne rolete, ki se uporabljajo kot zunanje rolete za okna, lahko pa tudi kot zunanje rolete za teraso. Kaseta in vodila standardnih zunanjih podometnih rolet se vgradijo v izolacijski sloj sten objekta nad okensko nišo. Pri nadometnih zunanjih roletah se kaseta vgradi v okensko nišo, zaradi česar se lahko izolacija tanjša. To je bolj minimalistična in estetska rešitev, saj je viden le razvit oklep.

Izgled zunanjih rolet

Zunanje rolete so poleg številnih modelov na voljo tudi v številnih barvah. Pri nas lahko izbirate med kar devetimi najbolj modnimi barvami, ki prekrivajo strukturne elemente in oklepe iz trpežnega aluminija. Med njimi boste našli: modna bela, priljubljena antracit, svetlo ali srebrno siva, pa tudi brezčasni lesni furnirji v toplih in hladnih, svetlih in temnih tonih. Zahvaljujoč temu lahko zunanje roloje iz naše ponudbe enostavno uskladite z vašimi okni, dvoriščnimi ali zunanjimi vrati. Če ste tudi vi v fazi naročanja okenskega stavbnega pohištva, se splača razmisliti o nakupu zunanjih žaluzij, oken ali terasnih vrat enega preverjenega proizvajalca. Ta izbira zagotavlja brez težav med namestitvijo in uporabo.

Kakšne dimenzije so lahko zunanje rolete?

Želite zunanje žaluzije namestiti ne samo na okna, temveč tudi na terasna ali balkonska vrata? Preden naročite določen model, se splača preveriti, ali bo zunanji rolo prave velikosti. pri nas vam ponujamo zunanje roloje Luna, Terra in Sol Evolution. Pri prvih dveh je maksimalna višina zunanjih rolet 2,8 m, maksimalna širina pa do 3,8 m Te rolete imajo lahko največjo površino do 6,5 m2. Pri zunanjih rolojih Sol Evolution je največja višina 3,3 m, širina - 3,8 m, površina pa kar 8 m2. To je idealna rešitev za okna velikega formata in dvoriščna vrata.

Upravljanje zunanjih rolet

Še pred nekaj leti so bile priljubljena rešitev zunanje rolete z ročnim upravljanjem. Velike obresti dolgujejo med drugim nižja cena in neodvisnost od dobave električne energije. Dandanes so najpogostejša izbira kupcev električne zunanje rolete. Upravljamo jih lahko žično (stikalo na ključ) ali brezžično (daljinski upravljalnik). Možna je tudi integracija zunanjih rolet z enim izmed petih paketov SMART. Nato postane nadzor še lažji in na voljo od koder koli – vse kar potrebujete je dostop do interneta in aplikacija na vašem pametnem telefonu.