Aktualno

Predstavljamo drsna vrata HST Premium

Kakšne bi morale biti lastnosti idealnih dvoriščnih vrat? Najprej morajo izgledati lepo in vsakodnevna uporaba naj bo čisti užitek. Ne smemo pozabiti tudi, da naj učinkovito ščitijo pred mrazom in nepovabljenimi gosti, ko smo zdoma. Če sanjate o zelo velikih, stabilnih in udobnih konstrukcijah, bodo modeli iz družine HST prava izbira za vas.

Ustvarjen za velike stvari!

Terasna vrata HST Premium, t.i. dvižno drsna vrata, so modeli izbrani za zelo velike (cca. 3 do 6 metrov široke) vratne odprtine. Krilo je lahko široko do 3 m, ponuja t.i prost prehod do 2,9 m! Ta rešitev omogoča zasteklitev z največjo površino do 13,8 m2.

Velika zasteklitev, vključno z ogromnimi strukturami HST Premium, ki včasih tvorijo celotne stene hiš, je najbolj vroč arhitekturni trend v zadnjih letih. Dobro postavljeni osvetljujejo notranjost objekta z naravno sončno svetlobo, jo optično povečajo in izboljšajo razpoloženje domačih, omogočajo pa tudi vizualno odpiranje notranjosti v okolico in uživanje v čudovitem razgledu, ne da bi zapustili dom.

Velika okna pomembno vplivajo na stil notranjosti, pa tudi na zunanji videz zgradb. Zaradi njih so hiše in stanovanja videti moderno in bolj prestižno. V zadnjih letih je velika zasteklitev postala zelo modna v arhitekturni skupnosti in se vneto uporablja pri novih projektih in prenovah. Dodatek terasnih vrat, na primer v stare kockaste hiše, lahko korenito spremeni njihov značaj in ustvari pravi biser!

HST in PSK – kakšne so razlike?

Če že veste, da so drsna vrata dobra izbira za vaš dom, vendar se sprašujete, katera izbrati - HST ali cenejši PSK - ste na pravem mestu. Kako se dvoriščna vrata HST razlikujejo od PSK? Dvoriščna vrata HST so izdelana na posebnih, širokih profilih, njihov okvir pa vsebuje ločene tekalne poti za posamezna krila (oz. krila – odvisno od izbrane sheme odpiranja).
Zahvaljujoč specializiranemu okovju se krilo premika prosto in brez najmanjšega upora vstran, ne da bi ga bilo treba predhodno nagniti ali odložiti od okvirja. Ker je krilo vodeno po posebnih vodilih v pragu v okvirju, ne da bi ga bilo treba odstraniti iz okvirja, kot pri PSK, je lahko ne le večje, ampak tudi težje kot pri ekonomičnem. Modeli PSK, PSK-Z ali PSK ATRIUM.
Ta vrata so tudi izjemno intuitivna za uporabo, ne zahtevajo uporabe sile in niso zelo občutljiva na napake pri upravljanju.
Druga razlika je višina praga. Pri nagibno-drsnih vratih, torej modelih PSK in PSK-Z, je izdelan iz standardnega profila okenskega okvirja. Seveda se lahko, tako kot pri klasičnih krilnih balkonskih vratih, navadite na intuitivno prestopanje visokega praga, ki štrli nad tlemi. Vendar je to problematično, če so med člani gospodinjstva gibalno ovirane osebe, starejši ali majhni otroci. V takem primeru se splača izbrati model HST Premium z ničelnim pragom, zahvaljujoč kateremu bo odpravljena pragovna ovira, kar bo olajšalo premikanje med notranjostjo hiše in teraso.

Udobje na dosegu

Nizek prag in intuitivno delovanje sta le nekateri od značilnosti, zaradi katerih vlagatelji vse pogosteje izbirajo modele HST Premium. Njihova velika prednost je tudi možnost uporabe avtomatizacije in sodobnih rešitev kot je PAMETNI DOM. Naše HST lahko opremimo z avtomatskim odpiranjem in zapiranjem kril do teže 400 kg! Zahvaljujoč temu lahko odpiramo in zapiramo vrata z daljinskim upravljalnikom, ploščo na dotik, aplikacijo, čitalnikom prstnih odtisov – odvisno od izbrane rešitve. Poleg tega je večina pogonov opremljenih s senzorji za zaznavanje ovir, ki vas in vaše najdražje zaščitijo pred morebitnim uščipnitvijo. Ko krilo naleti na oviro, se takoj ustavi. V različici SMART lahko tudi na daljavo preverite, ali so vrata zaprta, ter jih na daljavo odprete ali zaprete.

Za HST ni slabega vremena

Za model i HST Premium je značilna zelo dobra tesnost - dodatni gib pri zapiranju povzroči, da vratno krilo pritisne vgrajena tesnila na podboj. Pri modelu HST Premium, ki ga odlikujejo zelo dobri toplotnoizolacijski parametri, ima krilni profil vgradno globino 85 mm, debelina zasteklitve pa je lahko do 51 mm (za dvoprekatne pakete). Kaj to pomeni v praksi? Dvoriščna vrata HST so energetsko varčni izdelki, kar je dobro tako za okolje kot tudi za našo denarnico.