Aktualno

Okna v orehovi barvi – v kakšni notranjosti se podajo?

Ko iščete okna z videzom plemenitega lesa, vam ni treba sklepati kompromisov glede kakovosti ali toplotnoizolacijskih lastnosti. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji lahko sedaj izberete PVC okna, obdelana z lesenim furnirjem, ki so odlična rešitev za tiste, ki cenite eleganten videz in želite hkrati izkoristiti prednosti PVC oken.

Leseni furnirji – kaj je dobro vedeti

Leseni furnirji so priljubljena rešitev pri izdelavi stavbnega pohištva. Za plastične furnirje je značilna raznolikost vzorcev, barv in struktur, ki posnemajo različne vrste lesa. Zahvaljujoč sodobnim proizvodnim tehnologijam so izredno realistični in jih je pogosto težko ločiti od pravega lesa.

Estetika in vzdržljivost sta eni od glavnih prednosti lesenih furnirjev. Odporne so na vlago, madeže in mehanske poškodbe, zato jih je enostavno čistiti in ne zahtevajo posebnega vzdrževanja ali impregnacije. Zaradi uporabe zunaj zgradb so lesni furnirji dodatno zaščiteni pred vremenskimi vplivi, kot je UV sevanje, kar zagotavlja njihovo trajnost in odpornost proti bledenju.

Lesni furnirji se pogosto uporabljajo pri izdelavi pohištva, oken, vrat, stenskih opažev, letev in drugih elementov notranje in zunanje opreme. Njihova univerzalnost pomeni, da jih je mogoče uporabiti tako v tradicionalnih kot sodobnih notranjih oblikah. PVC okna z lesenim furnirjem niso le bolj trpežna od lesenih, ampak tudi enostavnejša za vzdrževanje, zato je o tej izbiri vredno razmisliti.

Barve lesenih furnirjev

Lesni furnirji so na voljo v široki paleti barv, ki posnemajo različne vrste lesa. Okna z lesenim furnirjem že leta uživajo neizmerno priljubljenost. Stranke najpogosteje izbirajo okna v barvah oreh, Winchester ali Woodeck Turner Oak Malt. Izbira je zelo široka.

Kateri odtenek barve oreha naj bo okno?

Oreh, ki se uporablja v kontekstu oken in drugega stavbnega pohištva, je topel, globok odtenek rjave barve, ki spominja na barvo orehov. Je temno rjava s toplim, zlatim ali rdečim odtenkom, kar daje prostoru eleganten in prijeten značaj. Odtenek oreha se lahko razlikuje glede na proizvajalca, vendar je običajno globoko rjav s subtilnimi toni rdeče ali zlate, kar mu daje naraven in plemenit videz lesa.
Barva oreha je priljubljena v notranjem oblikovanju zaradi svoje univerzalnosti. Prilega se tako tradicionalnim kot modernim interierjem ter doda toplino in razred. Gre za barvo, ki jo zlahka kombiniramo z drugimi odtenki, kot so bež, smetana, zlata ali celo z nežnimi odtenki zelene, kar omogoča pestrost pri dekoraciji prostora.

Okna v orehovi barvi – v kakšni notranjosti se podajo?

Barva oreha je priljubljena v notranjem oblikovanju zaradi svoje univerzalnosti. Prilega se tako tradicionalnim kot modernim interierjem ter doda toplino in razred. Gre za barvo, ki jo zlahka kombiniramo z drugimi odtenki, kot so bež, smetana, zlata ali celo z nežnimi odtenki zelene, kar omogoča pestrost pri dekoraciji prostora. Kateremu slogu pristaja ta odtenek?

 • Klasičen slog: Orehova okna se odlično ujemajo s klasičnim notranjim dizajnom. V kombinaciji s pohištvom iz temnega lesa, zlatimi dodatki in subtilno vzorčastimi tkaninami ustvarijo elegantno in razkošno vzdušje.
 • Rustikalni slog: za rustikalne interierje so okna iz orehovega lesa lahko odlična izbira. Prilegajo se tako tradicionalnim kot modernim različicam tega sloga ter ustvarjajo toplo in prijetno vzdušje.
 • Moderni stil: Čeprav je orehova barva tradicionalna, se lahko uporablja v sodobnih interierjih. V kombinaciji z minimalističnim pohištvom in nevtralnimi barvami sten, orehova okna dodajo notranjosti toplino in udobje.
 • Skandinavski slog: Notranjost skandinavskega stila pogosto zaznamujejo svetle barve in naravni materiali. Orehova okna dodajo tej kombinaciji prijeten kontrast in ustvarijo harmonično in prijetno notranjost.
 • Kolonialni slog: Okna v orehovi barvi se prav tako ujemajo z notranjostjo v kolonialnem slogu. V kombinaciji s temnim lesom, pletenimi dodatki in etno tkaninami ustvarjajo vzdušje topline in eksotike.
 • Eklektični slog: Za ljudi, ki imajo radi kombinacijo različnih stilov, so orehova okna lahko izhodišče za ustvarjanje eklektične notranjosti. Lahko jih kombiniramo z elementi iz različnih obdobij in kultur ter tako ustvarimo edinstven prostor.

Pomembno si je zapomniti, da je barva oreha precej temna, zato se dobro obnese v prostorih, ki imajo zadostno količino naravne svetlobe. Pri majhnih oknih velja razmisliti o modelih, ki bodo zaradi ozkih profilov prepustili več svetlobe v prostor, kot so Pixel, Prolux, Pava ali Prismatic. Poleg tega bi bilo dobro temno barvo oken uravnotežiti s svetlimi stenami in dodatki, kar bo pripomoglo k ohranjanju ravnovesja v notranji opremi.

Okna v orehovi barvi so eleganten odtenek, ki se poda k različnim notranjim prostorom ter jim doda toplino in stil. Pomembno je, da se vam v celotnem dekorju ni treba omejiti samo na to barvo.

Kakšnim fasadam pristaja orehova barva oken?

Pri hišnih fasadah se okna v barvi oreha odlično prilegajo tako sodobnim kot tradicionalnim arhitekturnim slogom. Ujemajo se s svetlimi in temnimi fasadami ter jim dodajo eleganco in edinstven značaj. Tukaj je nekaj primerov, s katerimi vrstami fasad se lahko ujema barva orehovih oken:

 • Fasade v bež in rjavih odtenkih: Orehova okna se odlično podajo k fasadam v bež in rjavih odtenkih. Ustvarijo harmoničen, enoten videz, ki daje objektu eleganco in toplino.
 • Fasade v odtenkih sive: Barva oreha je lahko lep kontrast fasadam v odtenkih sive. Ta niz barv lahko daje zgradbi moderen in prijeten videz.
 • Krem ali bele fasade: Orehova okna so lahko privlačna izbira tudi za krem ​​ali bele fasade. Predstavljajo topel poudarek, ki razbije monokromatsko naravo svetlih fasad in jim doda značaj. Kamnite ali opečne fasade: Orehova barva se dobro poda kamnitim ali opečnim fasadam. Ustvari kontrasten, a harmoničen videz, ki daje zgradbi naraven in tradicionalen značaj.
 • Fasade v zelenkasto sivih odtenkih: Če je fasada v zelenih ali sivih odtenkih, so lahko orehova okna odličen dodatek. Te barve se med seboj dopolnjujejo in ustvarjajo skladen videz.
 • Fasade v kolonialnem ali rustikalnem slogu: Orehova okna so pogosto izbrana za hiše, urejene v kolonialnem ali rustikalnem slogu. Njihova topla barva in naraven videz se odlično ujemajo s tovrstno arhitekturo.

Pri izbiri barve orehovih oken je vredno upoštevati tudi okolico objekta, pokrajino in lokalne predpise glede barve fasad. Končna izbira mora biti skladna z individualnimi željami lastnika in splošnim slogom stavbe.

Okna in vrata v orehovi barvi – popolno ujemanje

Da bi ohranili enoten videz vseh oken in vrat v hiši, je vredno razmisliti tudi o izbiri dvoriščnih vrat in PVC vrat v orehovi barvi, ki se popolnoma ujemajo z okni. Da bi se izognili razlikam v odtenku, je priporočljivo, da vse izdelke naročite pri istem proizvajalcu.

Če potrebujete pomoč pri izbiri popolnih oken in vrat za vaš dom, se obrnite na naše prodajne strokovnjake. Z veseljem vam bodo svetovali in vam pomagali poiskati rešitev, popolnoma prilagojeno vašim potrebam.