Aktualno

Ničelni prag - varnost terasnih in balkonskih vrat

Poleg parametrov toplotne in zvočne izolacije, estetskih vrednosti in protivlomnih lastnosti, bodimo pri izbiri terasnih in balkonskih vrat pozorni še na nekaj – varnost in udobje uporabe.

Najprej varnost vaših najdražjih

Balkonska vrata imajo običajno pragove do višine 7-8 cm. Seveda je to rešitev, na katero se lahko navadiš, a če v hiši živijo otroci ali starejši ljudje, se lahko visok prag izkaže za veliko oviro. Na srečo je to enostavno odpraviti – balkonska vrata so lahko opremljena z nizkim pragom Win Step. V višino meri le 2 cm. Podobna rešitev je uporabljena pri dvoriščnih vratih HST PREMIUM. Tukaj namestimo prevleko Comfort neposredno na prag. Zmanjšuje možnost spotikanja, s čimer bistveno poveča stopnjo varnosti v našem domu. Otroci, ki se igrajo, pogosto niso pozorni na okolico - zlahka boleče padejo.

Težko balkonsko krilo? Tokrat ne!

Zahvaljujoč uporabi številnih sodobnih tehnoloških rešitev je odpiranje in zapiranje drsnih vrat izjemno enostavno in lahko. To je med drugim posledica blažilnika ročaja, nameščenega v konstrukciji. Vpliva na gladkost mehanizma in enostavnost uporabe. Vrata HST PREMIUM so opremljena tudi z zavoro za krilo, ki preprečuje poškodbe okna ob hitrem in močnem odpiranju.

Dve besedi sta dovolj za pametno glavo

Če vam pri balkonskih, terasnih ali okenskih vratih še manjka funkcionalnosti, preverite sistem Smart OKNOPLAST. Kakšne so njegove značilnosti v kontekstu vrat?

  • Odpiranje in zapiranje dvoriščnih vrat z gumbom.
  • Glasovni ukazi (odpiranje, zapiranje).
  • Upravljajte okna/vrata z aplikacijo, nameščeno na vašem pametnem telefonu.
  • Sistem za samodejno zaznavanje ovir.

O drugi točki je še posebej vredno podrobneje razpravljati: predpostavimo, da smo vratom dali glasovni ukaz, naj se zaprejo, potem ko smo šli ven na teraso. Vendar se izkaže, da otrok teče za nami in ni slišal ukaza. Ko doseže tirnico, po kateri se premika vratno krilo, se mehanizem ustavi. Tako ni bojazni, da bi se kdo poškodoval.

Varnost je osnova

Vse te ugodnosti, čeprav na videz nepomembne, lahko bistveno vplivajo na udobje vsakodnevne uporabe terasnih in balkonskih vrat. Prihajajoča topla sezona je naklonjena preživljanju časa na prostem in uživanju njegovih blagodati. Če hodite od dvorišča do hiše in nazaj celo več desetkrat, boste cenili prednosti nizkega praga Win Step ali sistema glasovnega upravljanja Smart. Še posebej, če imate vedno polne roke dela.