Aktualno

Predstavljamo okno Koncept

Visoka kakovost, optimalna zaščita pred toplotnimi izgubami, klasičen videz in nizka cena so lastnosti, ki odlikuje serijo oken Koncept. Čeprav je ta sistem eden najdaljših v naši ponudbi, je še vedno priljubljen. Nič čudnega – klasika v novi različici je odlična izbira za ljudi, ki iščejo solidna, a poceni okna. Kaj je vredno vedeti o modelu Koncept?

Tradicionalna estetika

Okna Koncept je model, ki je v naši ponudbi že vrsto let. Čeprav večino naših izdelkov predstavljajo modeli z bistveno višjo toplotno izolacijo ali sodobnejšim dizajnom, se zavedamo, da nekateri naši kupci iščejo skromnejše in zato cenejše modele. To je točno koncept, ki ga imenujemo "klasika v novi različici". Ta okna so odličen primer združevanja preprostosti z eleganco, trdnostjo in optimalno toplotno izolativnostjo. Profili z nežno zaobljenimi robovi se odlično podajo v hiše klasičnega arhitekturnega sloga. To je dobra izbira za stranke, ki jim je pomembna vzdržljivost njihovih oken v kombinaciji z nizko ceno. Ali to pomeni, da okna Koncept ne bodo delovala v sodobnih izvedbah? Zagotovo ne! Zahvaljujoč možnosti uporabe modnih barv furnirja in aluminijastih prevlek dobi ta model bolj minimalističen videz. Dodatna prednost tega modela je njegova estetska obdelava, na primer ročaj dESIGN+, ki ga je za OKNOPLAST oblikoval studio KISKA, in pri oknih z barvnim furnirjem neviden zvar na t.i. nit.

Priročnost uporabe

Okna Koncept je model, ki so ga dokazale številne naše stranke, ki so mu v preteklih letih zaupale. Izjemno priročen je tudi v vsakodnevni uporabi - okenska krila, tudi velika, v sistemu Koncept se odpirajo in zapirajo zelo enostavno. Ko so pravilno nameščeni in nastavljeni, jih ni treba zapreti s silo. Če želite povečati udobje uporabe oken s profili Koncept, lahko izberete balkonsko okno Koncept z nizkim PVC ali Alu-PVC pragom Winstep. To udobje bodo cenili predvsem starejši ljudje, ki težko dvignejo noge čez visok standarden prag pri balkonskih oknih, vgrajenih na okenske profile. Prav tako je dobra izbira za gibalno ovirane ali starše majhnih otrok, ki pogosto ne gledajo v svoje noge. Vsakodnevno uporabo balkonskih vrat na profilih si lahko olajšate z naročilom kljuke Win Click. Zahvaljujoč vgradnji na zunanjo stran okna omogoča zapiranje dvoriščnih/balkonskih vrat z zunanje strani.

Optimalna toplotna izolacija

Osnovno okno v ponudbi TIP-TOP odlikuje optimalen koeficient toplotne prehodnosti. Za referenčno okno je Uw 0,92 W/(m2K). Kako je bil ta rezultat dosežen v osnovnem modelu? Okno Koncept je izdelano iz standardnih petkomornih okenskih profilov razreda A debeline oziroma vgradne globine 70 mm. Za toplotno izolativne parametre okna Koncept so zaslužni tudi naslednji elementi: stekleni okvir Warmatec, PVC-P tesnila (vključno s podležnim tesnilom, nameščenim namesto enega najpogostejših toplotnih mostov). Če želite uživati ​​v še toplejših oknih Koncept podjetja TIP-TOP in hkrati nižjih računih za ogrevanje prostorov, se splača naročiti "toplejše" pakete zasteklitve. Povečali bodo izolativnost okna in hkrati povečali stopnjo njegove protivlomne varnosti.

Okna po razmni ceni

Okna Koncept so preverjen, poceni model, ki zagotavlja optimalno zaščito pred toplotnimi izgubami. Hkrati je najbolj standarden izdelek v ponudbi TIP-TOP. Kdaj se torej med našimi okenskimi sistemi splača izbrati sistem Koncept? Priporočljiva je za ljudi, ki iščejo vzdržljiva okna po razumni ceni, na primer v primeru komunalnih posodobitev, to je pri menjavi okenskega stavbnega pohištva v večstanovanjskih stavbah ali enodružinskih hišah, kjer toplotna izolacija oken ni ključna, ker niso bila obdelana. izolirana ali izvedena le osnovna toplotna posodobitev strehe, sten ali temeljev.

Varnost

Okna Koncept, kot tudi vse modele v ponudbi TIP-TOP, odlikuje visoka stopnja varnosti pri uporabi in protivlomnosti. Protivlomne zapore SafetyPlus se uporabljajo za zaščito pred vdorom nepovabljenih gostov. S pritrditvijo neposredno na jekleno ojačitev vsiljivcem močno otežijo vstop v objekt od zunaj. Stavbno pohištvo Koncept lahko dodatno opremimo z protivlomnim okovjem razreda RC1 in RC2 ter ročaji na ključ ali gumb. Slednja rešitev je še posebej priporočljiva za osebe, ki skrbijo za majhne otroke. Okna Koncept imajo tudi mehanizem zaklepanja nagiba, tako da vam ni treba skrbeti za samodejno nenadno zapiranje, na primer zaradi prepiha ali neurja zunaj okna.