Aktualno

Predstavljamo okno Winergetic Standard

Vam je udobje pomembno v vsakdanjem življenju? Za to bodo poskrbela okna Winergetic Standard, zahvaljujoč katerim notranjost hiše poleti ponuja prijeten hlad, pozimi pa blagodejno toploto brez visokih računov za ogrevanje. Prav tako učinkovito zvočno izolirajo prostore in jih spremenijo v mirno oazo, tudi če se stavba nahaja v hrupnem območju. Ta model združuje visoke parametre toplotne in zvočne izolacije z brezčasnim in klasičnim dizajnom. Sliši se dobro, kajne?

Klasičen dizajn

Okna Winergetic Standard so model, ki združuje najnovejše tehnološke rešitve na področju toplotne izolacije in protihrupne zaščite s klasičnim videzom. Ljubitelje dizajna navdušuje njihov preprost profil brez krivin, ki se odlično prilega tako modernim in minimalističnim kot tudi tradicionalnim stanovanjskim zgradbam in njihovim interierjem. Pri oknih iz te serije z barvnim furnirjem uporabljamo t.i varjenje navojev v vogalih podbojev in kril. Posledično je mesto, kjer se povezujejo, skoraj nevidno. Okna Winergetic Standard so opremljena z modernim ročajem dESIGN+, ki poudarja njihov minimalistični značaj. Estetsko vrednost tega modela lahko povečamo tudi z izbiro t.i nevidni tečaji Winkhaus ProLight Select, ki dodatno izboljšajo tesnost stavbnega pohištva in olajšajo njegovo čiščenje.

Želite, da se barva vaših oken popolnoma ujema z videzom fasade? Ta model ponuja možnost uporabe aluminijastih prekrivk v široki paleti barv RAL.

Popolna toplotna izolacija

Ali se pri izbiri oken osredotočate predvsem na visoke parametre toplotne izolacije v kombinaciji z ugodno ceno? Okna Winergetic Standard bodo dobra izbira za vas - ena najtoplejših oken v naši ponudbi. Le najdražja okna Winergetic Premium Passive v naši ponudbi, namenjena pasivnim hišam, vam lahko zagotovijo boljše toplotno ugodje. Pri modelu Standard smo uporabili 7-komorni okvirni profil in 6-komorni krilni profil z vgradno globino 82 mm. Posledično je koeficient toplotne prehodnosti le Uw = 0,76 W/(m²K). Ta model ne le izpolnjuje, ampak vsekakor presega stroge trenutne konstrukcijske standarde. Tako nizka raven Uw omogoča uporabo oken Winergetic Standard v energijsko učinkovitih stanovanjskih objektih ter znižanje računov za ogrevanje pozimi in klimatizacijo poleti.

Udobje tišine

Pri oknih Winergetic Standard smo uporabili sodobne zasteklitve iz tri milimetre debelih steklenih plošč in dodatnim sredinskim tesnilom v okvirju. Zato zagotavljajo ne le višjo stopnjo zaščite pred toplotnimi izgubami, ampak tudi boljšo zaščito pred zunanjim hrupom kot osnovni modeli. Raven zvočne izolacije v tem modelu je Rw = 36 dB za referenčno okno*.

To pomeni, da tudi v hrupnih območjih, na primer ob cesti, v bližini nakupovalnih središč, letališč ali železniških postaj, lahko z zaprtimi okni dosežete udobno tišino. Zahvaljujoč mikroprezračevanju, zlasti opcijsko na voljo perifernemu prezračevalnemu sistemu effieAIR, lahko uživate v svežem zraku od zunaj, ne da bi morali popolnoma odpreti okna. Na hrupni lokaciji je to zagotovo udobna rešitev.

Priročnost uporabe

Winergetic Standard so okna z nadpovprečnim udobjem uporabe. Odpiranje in zapiranje je izredno intuitivno in ne zahteva uporabe sile, kot se včasih zgodi pri nepravilno vgrajenih ali nekakovostnih oknih. Rešitve, ki še olajšajo vsakodnevno uporabo oken, vključujejo gradacijo nagiba FOUR Seasons in možnost uporabe paketa daljinskega upravljanja SMART. V drugem primeru lahko izbirate med petimi nadzornimi paketi: osnovni, srednji, pametni dom, pametni dom premium in pametni dom glas.

Varnost je pomembna

Vam je mar za varnost vaše družine? Izberite okna, ki zaradi uporabljenih rešitev predstavljajo vlomilcem težko prebojno oviro. Pri modelu Winergetic Standard smo uporabili protivlomne zapore SafetyPlus, pritrjene na jekleno ojačitev profila. Ta model je možno dopolniti tudi z opcijskim protivlomnim okovjem v razredu RC2 in ročaji na ključ ali gumb. Te rešitve bistveno povečajo varnost članov gospodinjstva in premoženja.