Aktualno

Fasadna senčila

V sončnih dneh dajejo prijetno senco in ščitijo prostore pred vročino. Zagotavljajo zasebnost članov gospodinjstva in zmanjšujejo raven hrupa, ki prodira od zunaj. Posodobijo fasado stavbe in ji dodajo minimalističen značaj. O čem govorimo? O trdnih, enostavnih za montažo in estetskih fasadnih senčilih.

Prijetni hlad

Vam je všeč moderna arhitektura in minimalistična notranja zasnova? Aluminijaste fasadne žaluzije so prava izbira za vas. Omogočajo vam, da se odrečete okenskim oblogam v zaprtih prostorih, občudujete poglede zunaj okna in naravno osvetlite notranjost. Obenem, ko pride vroče vreme in močna sončna svetloba, ščitijo prostore pred prekomernim segrevanjem.

Predstavljajo dodatno izolacijsko plast, ki podpira delovanje klimatske naprave. Pri zunanji temperaturi 35 stopinj Celzija omogočajo znižanje temperature v prostoru za nekaj stopinj. Kako je to mogoče? Med lamelami in steklom se ustvari zračna blazina. Ta učinkovita toplotna pregrada upočasni izmenjavo toplote med notranjimi prostori in zunanjim svetom.

Udobna senca

Za optimalno senčenje notranjih prostorov poskrbijo tudi fasadna senčila. Vi ste tisti, ki natančno uravnavate, koliko svetlobe in kateri njen del naj vstopa od zunaj. Samo dvignite ali spustite polkno in spremenite naklon aluminijastih lamel. To je še posebej pomembno pri zasteklitvah velikih formatov, kot so okna in dvoriščna vrata ter t.i. steklene fasade.

Zakaj? V sončnih dneh lahko pretiran dotok svetlobe od zunaj močno ovira vsakodnevno delovanje doma ali v pisarni. Spomnite se samo sončne svetlobe, ki pada direktno na TV ali računalniški zaslon... V naši ponudbi so fasadna senčila z izbiro lamel različnih oblik. Če želite učinkovito zaščito pred soncem, izberite senčila z lamelami v obliki črke Z. Zagotavljajo najučinkovitejše senčenje.

Sodoben dizajn

Ali ste vedeli, da se dandanes mnogi arhitekti odločajo za aluminijaste fasadne žaluzije, da bi fasadi dodali moderen značaj? Ne glede na to, ali gradite novo hišo ali prenavljate nepremičnino s sekundarnega trga, je to dobra izbira za vas. Fasadne žaluzije zaradi svoje minimalistične zasnove polepšajo videz fasade objekta.

Zanje je značilna enostavna struktura in lahka oblika. Zaradi tega so še posebej primerni za steklene fasade in zasteklitve velikih formatov, kot so okna in dvoriščna vrata. Te moderne in elegantne zunanje žaluzije so prašno lakirane. Na voljo so v kar 11 barvah in dveh vrstah letvic na izbiro. Tako lahko enostavno prilagodite njihov videz lastnim pričakovanjem.

Lastnost velikega formata

Velikokrat se sliši, da je velika okna ali dvoriščna vrata težko učinkovito zakriti z zunanje strani. Fasadna senčila TIP-TOP dokazujejo, da to ni res. Zakaj? Aluminijasta fasadna senčila iz naše ponudbe so na voljo v res velikih dimenzijah. Njihova največja površina je kar 16 kvadratnih metrov! Kaj pa širina in višina? Njihova dolžina je največ 4,5 m oziroma 5 m.

Pomembno je, da velika površina žaluzij nikakor ne vpliva na nemoteno delovanje rolete. Tako vam ni treba skrbeti, da bodo fasadne žaluzije z aluminijastimi lamelami samo okrasile fasado. Zagotavljamo vam, da vam bo njihova vsakodnevna uporaba v veselje.

Nadpovprečna obstojnost

Naša nova fasadna senčila dokazujejo, da so lahko tovrstni izdelki res vzdržljivi. Poleg tega so naši modeli tudi nadpovprečno odporni na zunanje dejavnike in mehanske poškodbe. To je mogoče zaradi uporabe lahke, a trpežne aluminijaste pločevine vrhunske kakovosti za izdelavo lamel in pokrovov. V ponudbi imamo fasadna senčila z dvema vrstama lamel na izbiro. Lahko imajo prerez v obliki črke C (večja trdnost) ali v obliki črke Z (učinkovitejše senčenje) ter širine 80 in 93 mm.

Zaradi praškastega lakiranja z visokokakovostnimi laki so odporne na vremenske vplive in povečano odpornost na mehanske poškodbe. Tekstilni elementi iz poliestra so dodatno termično fiksirani. Posledično so odporne na raztezanje, obrabo in UV žarke.

Priročen nadzor

Aluminijaste fasadne žaluzije TIP-TOP so na voljo v različnih izvedbah avtomatskega upravljanja. Odločite se lahko za dvigovanje in spuščanje žaluzij ter nastavitev kota lamel z žičnim (stenskim) ali brezžičnim (radio) upravljanjem.

TIP-TOP ponuja tudi možnost vključitve fasadnih senčil v sistem pametnega doma SMART. Nato jih lahko upravljate z intuitivno aplikacijo na vašem pametnem telefonu. Ni vse. Fasadnim žaluzijam se splača dodati vremenske senzorje, ki bodo ob močnem vetru roleto spustili navzdol ali pa jo razprli ob močnem soncu.

Enostavna montaža

Se sprašujete, v kateri fazi morate vgraditi fasadne žaluzije? Odgovor je preprost – vsi! Nudimo aluminijaste fasadne žaluzije z dvema načinoma montaže - naokensko in podometno. Ne glede na to, kdaj se torej odločite za montažo tovrstnih senčil, bo to možno.

Imate izdelano hišno fasado, vendar želite vgraditi fasadne žaluzije? Samo izberite model z nadometno fasadno škatlo. Hišo šele gradite in v njej nameravate uporabiti fasadna senčila. Boljša izbira bodo podometne fasadne žaluzije s škatlo skrito pod fasado.