Aktualno

Antracit - nenadomestljiva barva v sodobni notranjosti

Ste vedeli, da se investitorji vse pogosteje odločajo za prevladujočo barvo antracit tako pri oknih in vratih kot tudi pri dodatkih? Ta barva je izbrana za popestritev fasade ali poudarjanje dizajna vhodnih in garažnih vrat. Zakaj? Gre za zelo elegantno barvo, ki jo zlahka kombinirate z mnogimi stili in kombinirate z drugimi barvami. V prispevku bomo razpravljali, h čemu kombinirati antracit stavbno pohištvo, kakšne okenske dodatke lahko izberemo, odgovorili pa bomo tudi na vprašanje, kaj označuje kakovostna garažna vrata.
Vsebina:
K čemu kombinirati antracit stavbno pohištvo?
Ključne lastnosti oken Pixel
Antracit dodatki za okna in balkonska vrata
Kako izbrati garažna vrata?
Antracit v sodobni gradnji – vse, kar morate vedeti

K čemu kombinirati antracit stavbno pohištvo?

Pri izbiri antracit stavbnega pohištva cenimo njegovo globoko, elegantno in univerzalno barvo, ki nam ponuja široke možnosti postavitve tako v notranjosti kot na zunanjih fasadah. Naše stavbno pohištvo v antracitni barvi se odlično ujema z nevtralnimi barvami, kot so bela, siva ali bež, ter ustvarja sodoben in eleganten interier. Ta barvna shema daje prednost minimalističnemu in modernemu dizajnu, s poudarkom na čistih linijah in geometrijskih oblikah. Pri zunanji fasadi lahko stavbno pohištvo v antracitni barvi ustvari učinkovit kontrast svetlejšim odtenkom fasade, kar daje naši hiši moderen in izrazit značaj. Je tudi idealna izbira za hiše z naravnimi zaključki, kot sta les ali fasadni kamen, kjer doda globino in poudari naravno lepoto materialov. V notranji opremi se bo antracitno stavbno pohištvo odlično podalo v svetle, prostorne prostore ter dodalo eleganco, ne da bi bilo premočno. Z njim lahko ustvarimo »vau« učinek, še posebej, če ga kombiniramo z živimi barvami dodatkov, kot so rdeča, turkizna ali zelena.
Pri izbiri okenskega pohištva antracit se lahko odločimo za okna Pixel, ki združujejo sodobno estetiko z inovativno tehnologijo. Njihov dizajn je ustvarjen z mislijo na eleganco - ostri robovi profilov in zasteklitvenih letev, ozek premični stebriček z opcijsko simetrično nameščenim ročajem jim dajejo prefinjen in moderen videz.

Ključne lastnosti oken Pixel

Več svetlobe: Zahvaljujoč svoji zasnovi zagotavljajo kar 22 % več svetlobe v prostoru.
Visoka kakovost: tanki, 6-komorni profili razreda A z vgradno globino 74 mm zagotavljajo odlično izolacijo.
Inovacija: Imajo izviren jekleni ojačitveni sistem in izbirne rešitve, kot sta gradacija nagiba FOUR Seasons in kontrolni paketi SMART.
Energetska učinkovitost: Koeficient toplotne prehodnosti Uw = 0,83 W/(m2K) in zvočna izolativnost Rw = 36 (-2,-6) dB, z možnostjo toplega medsteklenega okvirja Warmatec, ki zmanjšuje kondenzacijo vodne pare in povečuje toplotno izolativnost.
Vzdržljivost in kakovost: za sistem Pixel je značilna nizka stopnja reklamacij, zahvaljujoč večkratno upognjenim ojačitvam iz pocinkanega jekla, in ima sedemletno garancijo brez dodatnih zahtev.
Varnost: Možna oprema z protivlomnim okovjem razreda RC1 in RC2, zaščito pred samozapiranjem in protivlomnimi zaskočki.
Antracit stavbno pohištvo z okni Pixel lahko izberemo tako za ustvarjanje hiše z modernim dizajnom kot za objekte sekundarnega trga. Zaradi industrijske narave teh oken, njihove visoke funkcionalnosti in varnosti so idealna rešitev za naš dom, saj združujejo eleganco in praktičnost.

Antracit dodatki za okna in balkonska vrata

Ni nujno, da je okensko mizarstvo dolgočasno. Okna lahko opremimo z antracit zunanjimi žaluzijami v barvi okenskega okvirja. Zunanji roloji ne samo povečajo zasebnost v našem domu, temveč imajo lahko tudi izolativno funkcijo, kar nam bo koristilo ne le pozimi, ampak tudi poleti, saj bomo s tem zmanjšali račune za klimo. Kakovostne zunanje roloje, kot je sistem LUNA, ki ga ponuja TIP TOP, lahko kombiniramo s sistemom SMART, ki nam omogoča upravljanje rolojev preko priročne aplikacije na telefonu. Za tovrstne sodobne rešitve se vse pogosteje odločajo investitorji. Še en dodatek k oknom in balkonskim vratom vreden pozornosti, še posebej v poletni sezoni, so komarniki antracit. Kakovostni komarniki nam bodo omogočili, da poletje uživamo brez nadležnih insektov.

Kot lahko vidite, vam možnost personalizacije oken in okenskih dodatkov omogoča ustvarjanje aranžmaja z okni, ki se bo lepo ujemal z vašim interierjem. Dodatna prednost bo povečano udobje vsakodnevne uporabe s sistemi SMART in drugimi dodatki, kot so komarniki ali roloji. Vredno je vedeti, da je dobro pravilo, da izberete vse dodatke enega proizvajalca. Tako lažje dosežemo ugodno ceno s privlačnim popustom.

Kako izbrati garažna vrata?

Pri izbiri garažnih vrat imamo dve možnosti: lahko jih poskušamo »skrijeti« in narediti manj vidne na ozadju hišne fasade ali pa jih naredimo izstopajoče. V kombinaciji z antracit okenskim pohištvom in svetlo fasado hiše bodo antracit garažna vrata popolna dopolnitev celotnega objekta. Kakšne so lastnosti dobrih garažnih vrat? O tem bomo govorili na primeru garažnih vrat BELADO podjetja Oknoplast.

V čem se garažna vrata BELADO razlikujejo od ostalih vrat?
Zelo dobra zvočna izolacija. Dvojno talno tesnilo na spodnjem robu vratnega krila odlično ščiti notranjost pred vodo in umazanijo. Uporaba dvojnih valjev vratnih kril, nameščenih na krogličnih ležajih iz nerjavečega jekla, zagotavlja gladko in enostavno premikanje. Patentirana struktura vratnih armaturnih segmentov s termično ločitvijo in polnilom iz poliuretanske pene, ki zagotavlja odlično toplotno izolativnost in nižje stroške ogrevanja. Dodatne varnostne fotocelice zaznavajo ovire in ljudi v vratih. Zavirajo ga pred zapiranjem in ga varujejo pred nesrečami. Možnost izbire izvedbe z dodatno zaščito pred vlomom v razredu RC2.

Garažna vrata so izdelek, ki ga bomo zagotovo uporabljali večkrat na dan vrsto let. Vredno je izbrati proizvajalce, ki ponujajo dolgo garancijo in imajo dober ugled.

Antracit v sodobni gradnji – vse, kar morate vedeti

Pri izbiri antracit stavbnega pohištva nas vodita njegova eleganca in vsestranska uporabnost, ki se odlično poda k različnim stilom ter daje sodoben videz interierjem in fasadam. Okno Pixel so izbira vredna razmisleka zaradi inovativnega dizajna in funkcionalnosti, zagotavljajo visoko izolativnost in možnost SMART upravljanja ter tako povečujejo udobje uporabe. Poleg tega bomo z izbiro antracitnih rolojev, komarnikov in garažnih vrat poudarili skladnost ureditve, hkrati pa povečali udobje in varnost našega doma.