Aktualno

Učinkoviti načini zaščite vašega doma pozimi

Pred prihodom zime je vredno razmisliti o načinih, kako zaščititi dom pred vplivi vremena. Nizke temperature, sneg, dež in celo močan veter lahko povzročijo škodo. Nekaj trenutkov, namenjenih dodatni zaščiti, lahko prepreči neprijetna presenečenja. Preverite naše predloge.

Prednostna popravila

Osnovno pravilo je, da ne poskušate iti na streho. Obstaja veliko načinov, da preverite stanje strehe, ne da bi se izpostavljali nepotrebnemu tveganju. Iz tal preverite, ali so manjkajoče strešnice. Počasi preverite pritrditev anten in stanje dimniških opečnih oblog. Za pomoč uporabite svetilko. Te osnovne naloge vam bodo pomagale oceniti površinsko stanje strehe. Če niste prepričani, pokličite pomoč. V takšnih primerih ni vredno tvegati.

Stene, ki potrebujejo podporo

Poceni stene so zagotovilo, da se bodo pri nizkih temperaturah pojavili težave. Nepotrebna izguba toplote in izpostavljenost vodi sta glavna tveganja. Prednostno pokličite strokovnjake, ki bodo preverili, ali gre za strukturne napake. Prosite za opravljanje vseh visokih popravil, sami pa poskusite manjše razpoke popraviti z ustreznimi izdelki.

Okna za zamenjavo

Pogosto se poševno ogledujemo okna, katerih najboljši časi so že zdavnaj minili. Obstajajo načini za okrepitev njihove zaščite. Na trgu je na voljo veliko sredstev, s katerimi lahko zaščitite okvirje pred pretirano obrabo. Obstajajo tudi izdelki za tesnjenje. Vendar, če so okna stara in nikoli niso bila predmet posebne pozornosti, je včasih bolje razmisliti o zamenjavi namesto popravila. Vlaganje v okna, ki zagotavljajo popolno zaščito pred izgubo toplote, kot je model PIXEL, ni le priložnost za prijetno zimo, ampak tudi prihranek pri ogrevanju.

Novo življenje vhodnih vrat

Nasprotno od videza, prav vhodna vrata povzročajo velike izgube toplote v hiši. Nesneta vrata so problem, ki pa mu je enostavno odpraviti. Z malo stroški in uporabo ustreznih tesnil boste zagotovili učinkovito zaščito pred mrazom. Ne pozabite - tesnila za vhodna vrata se razlikujejo od tistih, ki se nameščajo v notranjosti hiše!
PVC vhodna vrata – Oknoplast

Bolje preprečevati kot...

Drobna popravila se zgodijo na vsakem koraku. Vendar ni razloga za skrb. Pri hišnih težavah je vredno pristopiti z razdalje in učinkovito preprečevati njihovo razraščanje. Poznavanje preprostih trikov vam bo pomagalo preprečiti nepotrebna in draga popravila.