Aktualno

Okna, ki so prva izbira stranke - vrhunska okna OKNOPLAST

Seznanjeni ste, da je OKNOPLAST ena iz najbolj prepoznavnih poljskih blagovnih znamk oken v Evropi? Začeli smo pred več kot 27 leti v Poljski in danes imamo več kot 3500 prodajaln v 19 državah po svetu! Naš razvoj ni plod sreče. Je rezultat vsakodnevnega dela na tem, da vam zagotavljamo izdelke, ki jih potrebujete in si zaslužite. Katere okenske in terasne vrata izbirajo Poljaki? Kateri izdelki so najbolje prodajani v Franciji, Italiji ali Združenih državah? Tukaj je pregled naših najbolj priljubljenih modelov!

VELIKO ALI MALO? PONUDBA RAZLIČNIH IZDELKOV

Ali je danes v proizvodnji oken in terasnih vrat mogoče presenetiti stranke? Nikakor ne - to dokazuje nenehno širjenje portfelja izdelkov skupine OKNOPLAST. Nadaljnji modeli iz premium segmenta so odgovor na trgu. Spomnimo se - od ideje do izvedbe in montaže - da ustvarjamo za ljudi z vseh koncev sveta.

Vemo, da se njihova pričakovanja glede videza, cene in toplotne izolacije oken in terasnih vrat razlikujejo. Želite vedeti, kdo najbolj cenijo toplino oken? Ali vas zanima, kdo se osredotoča predvsem na njihov dizajn in kdo na napredno tehnologijo? Preverite, katera okna OKNOPLAST izbirajo Poljaki, Italijani, Francozi, Američani ali Španci.

NAJPOGOSTEJŠA OKNA V POLJSKI

Od leta 2021 morajo nova okna v Poljski izpolnjevati koeficient toplotne prevodnosti ne višji od 0,9 W(m2K). Vsi izdelki iz naše ponudbe izpolnjujejo te zahteve. Poleg tega ponujajo še boljše parametre. Vodotesnost in tesnjenje oken sta najbolj cenjena lastnost med našimi poljskimi strankami. Najbolje prodajana so energijsko učinkovita okna Winergetic in Pava. Motto promocije oken PAVA "Zasnovana za energijo" popolnoma odraža njihov značaj. Bili so ustvarjeni za učinkovito preprečevanje izgube dragocenega toplote. Njihov koeficient toplotne prevodnosti znaša samo 0,73 W(m2K).

Pava je osvojila srca poljskih potrošnikov ne le s svojo učinkovito toplotno izolacijo. Ta okna se ponašajo tudi z minimalističnim dizajnom in velikimi steklenimi površinami.
Na poljskem trgu so priljubljena tudi topla okna Prismatic z klasičnim profilom. Enako kot Pava imajo ta okna večja stekla od oken enakih dimenzij iz drugih sistemov. V prostor vnašajo več svetlobe zaradi 10% tanjših profilov in 33% ožjih gibljivih prečk. Katera okna torej raje izbirajo Poljaki? Topla in tesnilna z inovativnimi rešitvami in visoko kakovostjo.

JUŽNA EVROPA - KATERA OKNA SE NAJBOLJE PRODAJAJO?

Italija in Španija, ki ležita ob Sredozemskem morju, imata bistveno toplejše podnebje kot Poljska. Morda bi se zdelo, da stranke iz tega območja ne potrebujejo tako toplih oken kot v zmernem podnebju. Ali je res tako? Naši prodajni podatki jasno kažejo, da Španci cenijo tesnost in toplotno izolacijske lastnosti stavbnega pohištva enako kot Poljaki. Vendar te lastnosti izkoriščajo ne le za zmanjšanje stroškov ogrevanja, temveč tudi za zaščito pred vročino. Zaprta okna z nizkim koeficientom toplotne prevodnosti jim zagotavljajo hlad v prostoru. Katera OKNOPLAST okna so najbolj priljubljena? Priljubljena sta energijsko učinkovita okna Winegretic Standard in Winergetic Premium.
Ali so potrošniki v Italiji izbirali enako? Zanimivo je, da ne povsem. Na Apeninskem polotoku so še posebej cenjeni modeli z zanimivim dizajnom, ki hkrati zagotavljajo toplotno izolacijo. Najbolje se prodajajo okna PIXEL, ker moto "Zasnovana za dizajn" zavezuje. Italijani imajo radi njihovo minimalistično linijo in večje steklene površine zaradi ozkih profilov. Ta okna zagotavljajo do 22% več sončne svetlobe v prostorih! V klasičnih zgradbah se običajno uporabljajo tudi okna Prismatic z velikimi steklenimi površinami, vendar z klasičnim profilom.

STAVBNO POHIŠTVO, KI JE CENJENO V ZDA

Gotovo ste seznanjeni s tipičnimi enodružinskimi hišami v Severni Ameriki. Navadno so to lesene hiše z okni vrste sash. Značilnost teh oken so premična krila v okvirju, ki se odpirajo ... navzgor. Pripotovali so preko Atlantskega oceana iz Velike Britanije in predstavljajo simbol ameriške arhitekture. V sodobnem času se vse bolj nadomeščajo z odprto-premičnimi okni, ki so veliko bolj udobna za vsakodnevno uporabo in čiščenje oken. So zelo inovativna in privlačna za tamkajšnji trg - to jasno vidimo po naraščajočem zanimanju za naše izdelke.
Katera OKNOPLAST okna torej izberejo naši ameriški kupci? Gre za trg, ki stavi na rešitve, skladne z najnovejšimi arhitekturnimi trendi, vendar išče tudi rešitve, primerne za starinske in stare stavbe. Zato Združene države Amerike še posebej cenijo sodobni sistem oken Pava z minimalističnim dizajnom in veliko stekleno površino. Prav tako cenijo sistem drsnih terasnih vrat HST z maksimalno stekleno površino do 14 m². V klasičnih stavbah je najpogosteje uporabljen sistem oken PIXEL z klasičnim profilom. Američani cenijo tudi aluminijaste izdelke visoke kakovosti znamke ALUHAUS, ki je del skupine OKNOPLAST.
Izvedba z izdelki OKNOPLAST v Chicagu.

OKNA V FRANCIJI

Svetovna prestolnica mode je že od nekdaj povezana z dobrim okusom - tudi na področju arhitekture. Zato smo še posebej veseli, da je to eden od vodilnih evropskih trgov s proizvodi iz portfelja skupine OKNOPLAST. Francozi cenijo, da zagotavljamo okna in terasna vrata premium segmenta z lastnimi rešitvami in lastnimi steklenimi paketi. Njihovo visoko kakovost potrjujemo s 7-letno proizvajalčevo garancijo in mednarodnim certifikatom kakovosti IFT Rosenheim Certificate.
OKNOPLAST monoblok okna, značilna za francosko arhitekturo
Stranke iz Francije še posebej pozorno spremljajo natančnost in estetiko izdelave stavbnega pohištva, pa tudi možnost prilagajanja naročila. Tudi na tem področju nimajo nobenih pripomb. Na to kaže naraščajoče zanimanje za naše izdelke. Kateri konkretni? V preteklem letu so še posebej priljubljeni bili inovativni sistemi PIXEL in PROLUX, pogosto dopolnjeni s prečkami. Ta okna ponujajo večja stekla in v prostor prepuščajo celo 22% več sončne svetlobe kot okna enake velikosti z običajnimi profili. Oba sistema se ponašata tudi z minimalističnim dizajnom in konkurenčnimi lastnostmi toplotne izolacije.
Skupina OKNOPLAST:

  • 3500 prodajaln
  • 19 držav
  • 1,2 milijona oken na leto
  • 5 tovarn
  • več kot 3200 zaposlenih
  • več kot 27 let izkušenj


Poglejte, kako nastajajo OKNOPLAST okna.
Tovarna OKNOPLAST v Ochmanówu pri Krakovu