Aktualno

Pregled modelov okenskih ročajev

Ali ste vedeli, da se večina kupcev pri izbiri oken osredotoči le na videz okvirnih profilov in vratnih podbojev? Veliko manj časa porabimo za izbiro okenske kljuke. Ti nevpadljivi dodatki so kot nakit za okna in dvoriščna vrata - lahko pomembno vplivajo na dizajn celotnega stavbnega pohištva.

Minimalistična novost – vratna kljuka Sleek

Kljuka za vrata Sleek, kot najnovejši predlog v našem portfelju, je postavila nove standarde na področju minimalističnega dizajna. Njegov inovativen dizajn s skoraj nevidno rozeto se harmonično prilega modernim in minimalističnim interierjem ter poudari njihovo estetiko brez nepotrebnih elementov. Odlikuje ga ne samo edinstven dizajn, temveč tudi funkcionalnost, ki ustreza zahtevam najbolj inovativnih trgov, vključno z italijanskim.

SLEEK ročaj

Kljuka za vrata Sleek je izraz naše filozofije, katere cilj je nenehno stremeti k inovacijam in vodilnemu položaju v estetskih trendih v industriji. Zahvaljujoč uporabi trpežnega aluminija, vratna kljuka Sleek zagotavlja nadstandardno vzdržljivost in odpornost proti poškodbam, zaradi česar ni le okrasni element, temveč tudi vzdržljiv sestavni del vsakega interierja.

Industrijska surovost – ročaj Sleek+

Ročaj Sleek+ je še en inovativen predlog podjetja Oknoplast, namenjen investitorjem, ki iščejo stilske rešitve z značilnim značajem, hkrati pa ohranjajo vzdržljivost in funkcionalnost na najvišji ravni. Ta elegantna kotna kljuka za vrata je evolucija modela Sleek in ponuja bolj industrijski videz. Podobno kot pri različici Sleek edinstven značaj teh ročajev določa skoraj nevidna rozeta.
Napreden mehanizem zapiranja uporabniku omogoča udobno upravljanje in dodatno zaščito pred nepooblaščenim dostopom. Tako kot pri različici Sleek je bil ročaj Sleek+ ustvarjen s pozornostjo do vsake podrobnosti, kar zagotavlja visoko kakovost izdelave in skladnost z evropskimi standardi.
Na voljo je v sistemih kot so PIXEL, PRISMATIC in PAVA, kar omogoča enostavno integracijo z različnimi vrstami oken in vrat. Oblika ročaja Sleek+ se popolnoma prilega tako sodobnim kot bolj klasičnim interierjem ter ponuja edinstveno ravnovesje med minimalizmom in funkcionalnostjo.

Dizajnersko oblikovanje – ročaj dESIGN+

Dober dizajn nikoli ne zastara. Primer tega je ročaj dESIGN+, ki je na voljo izključno pod našo blagovno znamko. Čeprav je bil zasnovan že pred nekaj leti, še vedno pritegne pozornost s svojim nezahtevnim videzom, zaobljenimi linijami in moderno obliko ročaja. Za to so zaslužni oblikovalci iz priznanega studia KISKA, ki so pri izdelavi tega modela sodelovali z našimi strokovnjaki. Ročaj dESIGN+ se odlično prilega tako oknom z enostavnimi, minimalističnimi profili, kot tudi nekoliko bolj tradicionalnim sistemom.
Ta model ni samo dizajnerski, ampak tudi izjemno udoben za uporabo. Vsak njegov milimeter je bil skrbno zasnovan in preverjen med testi. Ročaj dESIGN+ je tudi odporen na mehanske poškodbe in trpežen. Zahvaljujoč univerzalnim barvam, med katerimi lahko izbirate, se harmonično prilega notranjosti, urejeni v različnih stilih. Za večjo stopnjo varnosti članov gospodinjstva je ta model na voljo tudi v različici s ključem.
Ročaj dESIGN+ je na voljo v naslednjih sistemih: PRISMATIC, PIXEL, WINERGETIC , KONCEPT, PROLUX.

Posodobljena klasika – ročaj PIXEL

Izbira ljudi, ki imajo radi močan dizajn, je lahko naša najbolje prodajana okenska kljuka PIXEL. Njegova kvadratna oblika - tako rozeta kot ročaj - odlično poudari preprostost in eleganco okenskih profilov v naši ponudbi. Ta model navdušuje s svojim modernim videzom, ostrimi linijami in nežno zaobljenimi robovi. Popolnoma se prilega aranžmajem, ki cenijo minimalistične dodatke in dekoracije.
Ročaji PIXEL so na voljo v sedmih klasičnih barvah. Zahvaljujoč temu jih je mogoče enostavno uskladiti s stilom okenskih profilov in celotne notranjosti. Za ta model je značilna tudi oblika, ki omogoča udobno vsakodnevno uporabo. Čeprav je bila zasnovana kot dodatek k istoimenskemu okenskemu sistemu, se lahko uspešno uporablja pri vseh oknih TIP TOP.
Na voljo v naslednjih sistemih: PRISMATIC, PIXEL, WINERGETIC, KONCEPT, PROLUX.

Elegantna varnost – Toulon

Ali lahko vratna kljuka izgleda osupljivo in hkrati nudi nadpovprečno protivlomno zaščito? Hoppe SecuForte® Toulon Standard je ročaj, ki združuje minimalističen dizajn z naprednimi tehničnimi rešitvami. Njegov moderen videz poudarja kvadratni prerez in pravokotna rozeta, ki se odlično poda k modernim in minimalističnim interierjem.
Tako kot model Hamburg ponuja Toulon Standard nadpovprečno raven protivlomne zaščite zahvaljujoč edinstveni zasnovi, pri kateri ročaj in zatič nista povezana med seboj. Ta rešitev povzroči samodejno zaklepanje ročaja, kar preprečuje nepooblaščeno odpiranje okna od zunaj.

Na voljo je v petih elegantnih barvah in se lahko prilagodi različnim notranjim slogom. Toulon Standard je na voljo tudi v izvedbi s ključem, kar dodatno poveča funkcionalnost ročaja.

Na voljo v naslednjih sistemih: PRISMATIC, PIXEL, WINERGETIC, KONCEPT, PROLUX.

Udobje in varnost – ročaj Hamburg

Ročaj Hoppe SecuForte® Hamburg Standard je kombinacija tradicionalnega dizajna s sodobno varnostno tehnologijo. Ta model odlikuje klasična linija in ovalna rozeta, zaradi česar se odlično poda v bolj konzervativne ali klasične interierje.

Hamburg Standard ne izstopa le po svoji estetiki, temveč predvsem po svojem inovativnem varnostnem sistemu. Posebna oblika ročaja, kjer ročaj in zatič nista trajno povezana, omogoča samodejno zaklepanje ročaja, ko je zaprt ali nagnjen. To zagotavlja učinkovito zaščito pred poskusi vlomov, kot je prebadanje stekla ali premikanje okovja.

Ta model je na voljo v petih barvah, kar mu omogoča, da se ujema z različnimi slogi oken. Poleg tega je ročaj na voljo s ključem, kar poveča stopnjo varnosti.

Klasična in protivlomna zaščita – ročaj TBT

Ročaj TBT je rešitev za ljudi, ki cenijo varnost. Kompatibilen je z okni z okovjem TBT (Tilt Before Turn). Zahvaljujoč tej povezavi prvi premik ročaja in nastavitev v vodoravni položaj nagne okensko krilo. Pomembno, tudi če je zaklep ročaja blokiran. Še en premik in sprememba položaja ročaja v navpično odpre okno, vendar šele po odklepanju ključavnice s ključem. Zahvaljujoč tej rešitvi je mogoče prostore prezračevati brez nevarnosti, da bi kdo odprl okno od zunaj.
Model ročaja TBT je na voljo v dveh osnovnih barvnih različicah na izbiro - beli in srebrni. V obeh primerih s ključem, ki zagotavlja višjo stopnjo protivlomne zaščite. Ročaj ročaja TBT ima zaobljene, ovalne robove, rozeta pa ima klasično ovalno obliko. Zahvaljujoč temu se popolnoma prilega lesenim pohištvom in notranjosti tradicionalnega videza. Ta model je mogoče kombinirati z vsemi okenskimi sistemi iz naše ponudbe.