Aktualno

Katera okna izbrati za svoj dom? – vodnik za kupca

Katera okna izbrati za svoj dom? To je eno izmed prvih vprašanj, na katerega mora odgovoriti vsak investitor, ki razmišlja o gradnji hiše v letu 2024. Čeprav se zdi vprašanje preprosto, se bodo, ko se začnemo poglabljati v specifiko okenskega stavbnega pohištva, pojavila dodatna vprašanja. Drsna ali tradicionalno odpirajoča se okna, klasična ali velikoformatna okna ali morda vgrajena v sistem pametnega doma? Dobro moramo razmisliti, kaj bo najbolje za naš dom. Spodaj boste našli veliko praktičnih nasvetov in komentarjev, ki vam bodo pomagali pri premišljeni izbiri.

Kako prepoznamo kvalitetna okna?

Za to razpravo moramo sprejeti določen standard kakovosti, za to nalogo smo izbrali okenski sistem serije PAVA, ki je rezultat vztrajnega dela inženirjev OKNOPLAST. Izvedli smo številne izboljšave, ki bodo močno vplivale na njihovo učinkovitost in udobje vsakodnevne uporabe. Prvič, sistem PAVA zagotavlja izjemno energetsko učinkovitost zahvaljujoč uporabi naprednih tehnologij, vključno z dodatnim tesnilom okvirja. Na ta način smo okrepili toplotno in zvočno izolacijo - koeficient toplotne prehodnosti znaša le Uw = 0,73 W/(m²K), zvočna izolativnost pa je na ravni Rw = 36dB. Drugič, kakovost izolacije je zagotovljena z lastniškimi rešitvami, kot sta zunanje tesnjenje stekla in tehnologija suhega lepljenja stekla.
Poleg tega estetika sistema PAVA odraža pozornost do podrobnosti. Za ta okna so značilni tudi impresivni tehnični parametri, kot so 7-komorni profil okvirja in 6-komorni profil krila razreda A, poleg tega pa stopnja nagiba FOUR Seasons povečuje učinkovitost oken. Zaradi teh lastnosti so okna PAVA odlična izbira za vse tiste, ki iščejo energetsko učinkovitost, vzdržljivost, varnost in estetiko v enem izdelku.

Kako izbrati barvo oken za fasado?

Pri izbiri barve oken za fasado je pomembno doseči harmonijo in skladnost s celotnim arhitekturnim slogom hiše. Na primer, za moderne hiše z minimalistično fasado lahko izberemo okna v antracitnih ali črnih odtenkih, ki lahko objektu dodajo globino. V tradicionalnih hišah s svetlo fasado (smetano ali bež) lahko poudarimo eleganco in lahkotnost s klasičnimi belimi okenskimi okvirji. Primer so hiše rustikalnega značaja, kjer se naravne barve, kot so odtenki rjave ali zelene, odlično ujemajo z lesenimi elementi in fasadnim kamnom. V hišah z bolj ekstravagantnim videzom si lahko privoščimo kontrastne barve oken, na primer rdečo ali modro, ki lahko postanejo zanimiv element, ki odlikuje objekt. Pomembno je tudi, da upoštevamo okolico hiše. Pri hišah med zelenjem se lahko naravni odtenki bolje skladajo s pokrajino. V urbanih okoljih, kjer prevladujeta beton in steklo, lahko z izbiro modernih oken v temnih barvah bolje odražamo značaj prostora.

Moderni dodatki za okna

Sodobne okenske rešitve, ki jih ponuja TIP TOP, med drugim vključujejo inteligentne nadzorne sisteme, kot je SMART HOME, ki omogoča upravljanje oken na daljavo s pomočjo mobilne aplikacije. Druge inovacije vključujejo prezračevalne sisteme, kot je effiAIR za optimalen pretok zraka, kot tudi napredne varnostne možnosti, vključno s strojno opremo proti kraji in mehanizmi za zaklepanje. Druga novost je solarno zaščitno steklo s posebnimi UV-filtri, ki učinkovito blokirajo prepustnost sončne svetlobe. Zahvaljujoč temu učinkovito znižajo temperaturo v prostorih. Ta rešitev je lahko še posebej ugodna, če imamo v hiši veliko zasteklitev.

Kakšna okna izbrati za vaš dom – preden obiščete salon oken

Na primeru inovativnega okenskega sistema PAVA smo vam pokazali, na kaj morate biti pozorni pri izbiri pravih oken za vaš dom. Veste tudi, da je treba izbiro barve oken skrbno pretehtati in prilagoditi slogu fasade in okolice, da ustvarimo harmonično in estetsko celoto. Primeri različnih slogov in barv kažejo, kako pomembno je izbrati pravo razporeditev oken, ki ustreza značaju zgradbe. Sodobne okenske rešitve, vključno z inteligentnimi krmilnimi sistemi, inovativnimi prezračevalnimi sistemi, naprednimi varnostnimi možnostmi, širokimi možnostmi personalizacije, energetsko varčnimi tehnologijami in solarno nadzorovanim steklom, zagotavljajo izjemno udobje, varnost in energijsko učinkovitost, hkrati pa omogočajo prilagajanje našim potrebam in estetiki. objekt.