Aktualno

Koliko stanejo zunanje žaluzije?

Gradnja in dokončanje doma običajno predstavljata znaten del naših prihrankov, pogosto pa je povezana tudi z nujnostjo najema kredita. Zato ni nič nenavadnega, da iščemo prihranke v vsaki fazi dela. Ko je hiša že postavljena in se zdi, da je večina stroškov že za nami, se začne iskanje najboljših zaključnih materialov in drugih elementov, ki so potrebni za udobno bivanje. Eden od teh elementov so zunanje rolete.

CENA ZUNANJIH ROLET

Odgovor na vprašanje iz naslova prispevka se sliši podobno kot pri vsakem takem vprašanju: odvisno. In spremenljivk v primeru rolet je le malo manj kot na primer, ko kupujemo okna. Pomembno je, kakšna vrsta senčil (zunanje žaluzije, rolete, markize), materiali (les, PVC, aluminij), način montaže (nadometna montaža, montaža v izolacijo) in mere. Vsak od teh vidikov lahko pomembno vpliva na ceno rolet, zaradi česar lahko za komplet plačamo od nekaj sto do celo nekaj tisoč zlotov.

KAKO PRIHRANITI PRI ROLETAH

Če upoštevamo vse elemente, ki vplivajo na ceno senčil za okna, bo najcenejša izbira zagotovo izbira standardnih fasadnih rolet z omarico, ki štrli nad rob zidu. Montaža takšnih zunanjih rolet je najlažja, kar prav tako ni nepomembno - težko je kaj pokvariti.

Najboljše za naš proračun bo, če so okna, v katerih montiramo rolete, čim bližja tipičnim dimenzijam. Tako bo veliko lažje najti pripravljene senčila, brez naročila po meri, kar neposredno vpliva na nižje stroške

Spoznajte senčila OKNOPLAST

Standardni material, iz katerega so narejene zunanje rolete, je aluminij. Kljub temu se nekateri investitorji odločijo za lesene rolete. To je elegantna in zelo estetska rešitev, vendar tudi precej dražja.

Naslednji element, pri katerem je mogoče prihraniti, čeprav ostaja vprašanje, ali je to smiselno, so protivlomni dodatki. Kvalitetne protivlomne rolete so dražje od običajnih celo za 40%, kar bistveno poveča stroške celotne naložbe (zlasti če imamo v hiši veliko steklenih površin). Vendar pa je skrb za varnost ena najpomembnejših nalog, ki jih imamo v naših domovih, zato je vredno resno premisliti o tem vprašanju in se odločiti, ali je prihranek nekaj tisoč zlotov vreden tveganja.