Aktualno

Predstavljamo okno Prolux

Ali ste vedeli, da lahko okna enake velikosti, a različnih tipov profilov prepuščajo različno količino sončne svetlobe v notranjost? Če želite dobro osvetlitev svojih prostorov, izberite model Prolux. Zagotavlja do 22 % več svetlobe v notranjosti kot standardna okna, hkrati pa ponuja odlične parametre toplotne izolacije.

Več svetlobe

Pri oknih Prolux je višina krila zmanjšana za 10 milimetrov v primerjavi s standardnimi okni (npr. osnovni sistem Koncept ali modeli drugih proizvajalcev). Kaj pridobimo s to razliko? Okna Prolux in drugi modeli, vgrajeni v enake odprtine v steni, bodo prepuščali različno količino naravne svetlobe v prostor. Zahvaljujoč izboru oken Prolux bo notranjost osvetljena z do 22 % več sončne svetlobe. Kako je to mogoče? Z uporabo lastniških, "slim" PVC profilov za okvir in krilo je steklena površina v modelu Prolux večja in količina plastike manjša kot običajno. Premični osrednji drog vam omogoča, da v celoti uživate v pogledu zunaj okna, potem ko okno odprete na široko.

Brezčasna rešitev

Ta rešitev bo odlična ne le za novogradnje, kjer arhitekti in investitorji skrbijo za čim boljšo osvetlitev notranjosti. Okna Prolux se splača uporabiti tudi pri prenovi zgodovinskih večstanovanjskih hiš ali blokov. Zakaj? V starih večstanovanjskih hišah niso uporabljali betonskih preklad in je bila največja širina okenske odprtine 120 centimetrov, medtem ko so v blokih majhne okenske odprtine, na primer 90 x 90 cm. V takih primerih je treba izbrati okna s čim tanjšimi profili in čim večjo stekleno površino, da v prostor prepuščajo več svetlobe od zunaj.

Klasičen videz

Okna Prolux so podobna rešitev kot naš model Pixel. Skupna jim je uporaba inovativnih, ožjih PVC profilov za okvirje in okenska krila ter s tem boljšo osvetlitev prostorov preko večje steklene površine. Globina krila je v obeh primerih 74 mm in ne 70 mm kot pri standardnih modelih. Bistvene razlike pri obeh okenskih sistemih pa so vidne že na prvi pogled, saj imata različna videza. Model Prolux je bolj klasičen od minimalističnega in sodobnega Pixela. Njegovi izvirni profili, pripravljeni posebej za TIP TOP, so vitki, a hkrati zaobljeni, ki se nanašajo na tradicionalni slog. Dopolnjujejo jih tudi zaobljene zasteklitvene perle.

Toplota v domu

Okna Prolux so popolna kombinacija visoke stopnje toplotne in zvočne izolativnosti, klasične, a osvežene, edinstvene oblikovne in tehnične rešitve, ki zagotavlja več svetlobe v prostorih. Zahvaljujoč uporabi tehnično naprednih zasteklitev ta okna niso le lepa in svetla, ampak tudi topla in tiha. Pri uporabi dvoprekatne zasteklitve je koeficient Uw, to je toplotni prehod za celotno okno, 0,97 W/m2K. V tej konfiguraciji, torej ob uporabi te zasteklitve, se Prolux uvršča med energijsko varčna okna. To pomeni, da ta model preprečuje izgubo toplote in zmanjšuje stroške energije, potrebne za ogrevanje stavbe.

Udobje tišine

Okna Prolux poskrbijo tudi za udobnejše bivanje v objektu, v katerem so nameščena. Ne le osvetljujejo notranjost in učinkovito ščitijo pred mrazom, temveč tudi učinkovito dušijo zunanje zvoke. Za ta model je značilen višji specifični koeficient zvočne izolacije, tj. Rw, 35 dB (decibelov) kot standardni modeli. Višja kot je vrednost Rw, bolj učinkovito okno izolira pred hrupom in utiša prostor. Okna Prolux se lahko uspešno uporabljajo v objektih, ki se nahajajo v bližini virov hrupa, na primer prometna cesta, letališče, železniška postaja.

Eleganten zaključek

Prolux je sinonim za kakovostno končno obdelavo. Katere rešitve smo uporabili za dosego tega učinka? Tesnila v vogalih letvice so pri tem modelu zaključena pod kotom 45 stopinj, kar povečuje njihovo estetiko. Zaobljene letve smo uskladili s profili klasičnega videza. Pri Proluxu smo uporabili tudi ozek pomični stebriček s simetrično postavljenim ročajem, ki ni le ožji (112 mm) od standardnih stebričkov (166 mm), temveč tudi neviden pri na stežaj odprtem oknu.

Vzdržljivost nad standardom

Ker smo prepričani v kakovost, ki jo ponujamo našim strankam, nudimo sedemletno garancijo na vse modele oken, tudi Prolux. Poleg tega zanj, za razliko od drugih proizvajalcev stavbnega pohištva, ne veljajo nobene dodatne omejitve, npr. glede vsakoletnega plačljivega servisnega pregleda oken.

Želite izvedeti tehnične podrobnosti oken Prolux ali preveriti, v katerih barvah so na voljo? Preverite dodatne informacije o tem modelu na naši spletni strani ali se pogovorite s strokovnjaki v naših salonih.